Mutfak dolaplarının temizliği, sağlık ve estetik açıdan büyük önem taşır. Dolapların temiz ve bakımlı görünümünü korumak ve aynı zamanda mutfak hijyenini sağlamak için bu yöntemleri mutlaka uygulamalısınız.

Temizlik suyu nasıl hazırlanır?

-1 kapa 1 çay bardağı beyaz sirke
-Yarım çay bardağı parlatıcı
-1 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı kadar diş macunu ekleyip karıştırın
-Bir bez yardımıyla tek seferde tüm dolapları silerek bir kuru bez yardımıyla kurulayın. 

Ayrıca yine başka bir yöntem olarak Temizlik suyu hazırlamak için bir kap içine 1 ölçü Arap sabunu dökün ve üzerine ılık su ekleyin. İsterseniz bu karışımı sprey şişeye aktarabilirsiniz. Böylece her dolap rafına kolayca suyu sıkabilirsiniz. Dolap içi temizliğini mikrofiber bezle yaparak kalan lekeleri ve izleri temizleyebilirsiniz.

VİDEOLU: Çoban aldatan kuşunun kurtarılma hikâyesi VİDEOLU: Çoban aldatan kuşunun kurtarılma hikâyesi

Dolapları temizlerken nelere dikkat edilmeli?

Mutfak dolaplarının malzemesine uygun temizleyiciler kullanılmalıdır. Özellikle ahşap dolaplar için, sert kimyasallar içermeyen ve ahşabın doğal yapısına zarar vermeyecek temizleyiciler tercih edilmelidir.

Çok su kullanmayın

Mutfak dolaplarını temizlerken, fazla su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü aşırı su, dolapların yapısına zarar verebilir ve zamanla dolapların ömrünü kısaltabilir.

Güzelce kurulayıp havalandırın

Dolapları temizledikten sonra, yüzeylerin iyice kuruduğundan emin olunmalıdır ve dolapların havalandırılması sağlanmalıdır. Bu, dolapların nemden ve olası küf oluşumundan korunmasına yardımcı olacaktır.

Kulplarıda kapaklar gibi dikkatlice temizleyin

Mutfak dolaplarının kulpları ve kapak kenarları, sık dokunulan alanlar olduğu için düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Bu bölgeleri temizlemek için, yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanılabilir. Dezenfekte amaçlı beyaz sirke ile su karışımı da kullanılabilir.

Aşırı sert aparatlar kullanmayın

Dolapları temizlerken, sert sünger ve fırça kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu tür malzemeler, dolap yüzeylerinde çiziklere ve zararlara neden olabilir. Bunun yerine, yumuşak bez veya mikrofiber bez kullanarak dolap yüzeylerini nazikçe silmek daha uygun olacaktır.

Temizliği aralıklarla tekrar edin

Mutfak dolaplarının temizliği, düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Dolapların iç ve dış yüzeylerini haftada bir nemli bir bezle silmek, günlük temizlik için yeterlidir. Üç ayda bir detaylı temizlik yapılması, mutfak dolaplarının hijyenini korumaya yardımcı olacaktır.
 


 

Editör: Merve Kiraz