Bazı basın yayın organları ile sosyal medya paylaşımlarında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü hedef alan haber ve yorumlar dolayısıyla Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu bir açıklama yayınladı.

Haber ve yorumların gerçekdışı olduğunu vurgulayan Aksu şu açıklamalarda bulundu;

12 bin yıllık, dünyanın ilk ekmeği yeniden üretildi! 12 bin yıllık, dünyanın ilk ekmeği yeniden üretildi!

“20 Eylül 2024'de yayınlanan kurumumuza ait 2023 yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda yer alan ve muhasebe hesap kodu hatasından kaynaklı 22 Milyon 463 Bin 411 TL olarak belirtilen rakam, soz konusu yayınlarda "22 Milyar 463 Milyon 411 Bin 62" TL olarak yer almıştır. Rakamlar maksath olarak 'milyon' yerine 'milyar' olarak belirtilmiştir. Bu bir muhasebe hesap isimleri hatasından kaynaklı veridir, kesinlikle herhangi bir kamu zararı bulunmamaktadır. Ilgili muhasebe kayıtları 2024 yılında düzeltilmiş, ilgili Sayıştay raporunda da bu durum açıkça belirtilmiştir. Yine ilgili raporda yer alan 952 Bin 667 TL olan rakam, "952 milyon 667 Bln 92" TL olarak yayınlanmıştır. Bu işlem maddi olmayan duran varlıklann muhasebesiyle ilgili hesap kodu hatası olup yine herhangi bir kamu zaranna sebebiyet verilmemiştir. Bu durum, Sayıştay raporunda da bizzat kayıt altına alınmıştır.

Yine. Sayıştay raporundan hareketle habedeştirilen 'Bazı taşınmadann kira bedellerinin tahsil edilmediği" konusunda ise 7256 Sayılı Kanun kapsamında taksitlerini ödemeyenlerte ilgili olarak, 14 Ocak 2022 tarihinde Genel M0dOdükçe verilen talimatla ödeme yapmayanlara yönelik işlem ve yaptırımlar da devam etmektedir.”

Editör: Merve Kiraz