Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatılmasının ardından siber saldırıya karşı kurumsal bir yapılanma zorunluluğu oldukça gündeme geldi. Türkiye, bu yapılanma konusunda bir takım hazırlık çalışmaları yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siber güvenlik hazırlıklarına dair yaptığı açıklamada , "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir Siber Güvenlik Başkanlığı fikrimiz var. Sonbaharda inşallah Meclisimizin takdirine arz edecek noktaya getireceğiz." dedi.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor

Hazırlıkların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yılmaz, "Siber güvenlik konusunda özellikle çok daha güçlü bir kurumsal yapılanma konusunda hazırlıklarımızı aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Uzun süredir Siber Güvenlik Başkanlığı için çalışmalar yapmakta ve bunu olgunlaştırmış durumdayız. Sonbaharda inşallah Meclisimizin takdirine arz edecek noktaya getireceğiz. Savunma sanayinde yaptıklarımız ortada. İnşallah Türkiye çelik kubbesini de tamamlayarak, savunma sanayinde diğer atılımlarıyla birlikte çok farklı bir noktaya gelecek. Geçmişte paramızla alamadığımız bir takım ürünleri bugün dünyaya ihraç ediyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma sanayi ihracatı gerçekleştirdik. Bu sene 7 milyar dolara yakın bir ihracat gerçekleştireceğimizi tahmin ediyoruz. Her alanda teknolojimizi, bilgi birikimimizi daha üst noktalara çıkaracağız. Türkiye barıştan yana bir ülkedir. Türkiye diplomasiyi her zaman ön plana alan ülkedir. Gerek bölgesinde gerek tüm dünyada barışı, istikrarı, hukuku, temel insani değerleri savunan bir ülkedir. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle mazlum Gazze halkının yanında olmaya, her türlü diplomatik ve diğer imkanlarımızla Filistin'in haklı davasını desteklemeye devam edeceğiz. Uluslararası anlamda da bu çaba içindeyiz." Dedi.

Editör: Merve Kiraz