Kahvaltıların vazgeçilmezi bal ve kaymak ikilisi için kaymağı evde doğal olarak yapabilirsiniz.  Sabah kahvaltıları güne güzel başlama konusunda önemli. Lezzetli ve besin kaynağı güzel bir kahvaltı gün içinde sizin daha mutlu olmanızı sağlayabilir.

Evde kaymak yapmak kolay görünse de hem zaman istiyor hem de püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Peki, evde kaymak nasıl yapılır? Sütün kaymak tutması için ne yapılır? İşte, evde kaymak yapımı için püf noktalar…

Marketten alınan hazır ürünleri tercih etmeyenler için her zaman bir yolu vardır. Kaymak, tatlıların, hamur işlerinin ve bazı yemeklerin yanında ya da üzerinde de sıkça kullanılır. İşte evde kaymak yapımının püf noktaları…

EVDE KAYMAK TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı nişasta

3 paket sıvı krema

Yapılışı:

BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi  Derin Dondurucu Geliyor!! BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi Derin Dondurucu Geliyor!!

Sütü kaynatın ve ılımaya bırakın. Eğer pastörize süt kullanacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz. Sütün içerisine önce kremaları, ardından nişastayı ilave edin ve güzelce çırpın. Çırpma işleminden sonra sütü tekrar ocağa alın. Kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Sütü borcama veya seramik kaba aktarın. Üzerini streç film ile örtün Süt tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 1 gece dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. Buzdolabında soğuyan kaymağı bıçak yardımıyla kesin. Rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız kaymağı hava almayan bir kaba yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

EVDE SADECE SÜTLE KAYMAK YAPIMI

Kaymak yapmanın ikinci yöntemi ise sütü kaynatmak. Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır. Soğuduğunda sütün üzerinde oluşan yağlı kısmı alın Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın. Katılaştığında kapaklı bir kabın içerisine aktarın. Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 4-5 gün içerisinde tüketin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu