Dışarıya makyajsız çıkamayanlar ve her aktivesi bu yüzden zehir olanlar bu maskeye bayılacak. 3 etkili şifa değerinde malzemeyle evde doğal mı doğal olan bu maske vazgeçilmeziniz olabilir. Maske içerisindeki zerdeçal, yoğurt ve balın cilt üzerindeki etkilerini daha önce bilmiyorduysanız artık öğrenmenin vakti geldi demektir.

1. Zerdeçal

 cilde aydınlık bir görünüm verir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde  ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu engellemeyi sağlar.cilt tonunu eşitler, sivilce ve lekeleri giderir.

2. Yoğurt

cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Yoğurtta bulunan laktik asit cildi canlandırarak ona pürüzsüzlük kazandırır. Cilde daha genç bir görünüm verir. Sivilceleri azaltır nem dengesini oranlar. Siyah noktaları gidermeye yardımcıdır.

3. Bal

içerisinde yüksek oranda c vitamini ve b vitamini çeşitleri bulundurur. Bu sayede cildi pürüzsüzleştirir, sivilceleri iyileştirir ve yeniden oluşumunu engeller. Ciltde hücre yenilemesine yardımcı olur. Antienflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki kızarıklıkları azaltır. Cildi nemlendirir ve yağ dengesini sağlar.

Maske için malzemeleri ne kadar kullanmalıyım?

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt

Bu besinleri bir arada tüketin: Vücudunuza faydasını görün Bu besinleri bir arada tüketin: Vücudunuza faydasını görün

Maskeyi nasıl uygulamalıyım?

Bu maskeyi haftada 1 kez yapın, 15 -20 dk bekletin ve soğuk suyla durulayın. Güzel bir nemlendirici sürmeyi de unutmayın.a

Editör: Merve Kiraz