Limonun kabuğunu değerlendirip sarımsakla beraber çayını yaptığınızda resmen şifa dağıtıyor. İşte şifa kaynağı o içecek tarifi ve etkileri…

Limonlu sarımsak çayının faydaları saymakla bitmiyor. Hem limonun hem de sarımsağın sağlık üzerindeki etkileri biliniyor. Bu ikili bir araya geldiğinde ise güçlü bir doğal ilaç haline geliyor.

KOLESTEROLE SAVAŞ AÇIYOR

Limon ve sarımsak, vücuttaki kötü huylu kolesterolden kurtulmak için tüketilmesi önerilen besinler arasında. Düzenli tüketimde kolesterol ve damar yağlanmasını ortadan kaldırıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Sarımsağın ve limonun ayrı ayrı bağışıklık sistemi üzerinde ki etkileri biliniyor. Bu iki besin bir araya geldiğinde ise şifa deposu olarak karşımıza çıkıyor.

ŞİŞKİNLİ ATTIRICI

Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin

Limonlu sarımsak çayı, vücudu temizleyip detoks yapmaya yarar. Ayrıca sarımsak, karaciğeri temizlemeye yardımcı olurken, limon da sindirim sistemini uyararak toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIR

Bu özel çay sindirim sistemini düzenler sindirimde sorunlar varsa ortadan kaldırır. Bu bağırsakların doğru çalışmasını ve kolay kilo0 vermenizi sağlar.

Sarımsaklı limon çayı tarifi:

Malzemeler:

1 limonun kabuğu

1-2 diş sarımsak

1.5 litre su

Yapılışı:

Limon kabuğunu ve sarımsağı aynı anda su içerisine alıp 15 dakika kadar kaynattıktan sonra dinlendirip süzün işte bu kadar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu