"Yalnız Değilsin" Projesiyle yalnız yaşayan bireylere destek "Yalnız Değilsin" Projesiyle yalnız yaşayan bireylere destek

Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlarken, uygulama öncesi sürücüler lastik değişimi ve araçların kışlık bakımları yaptırmak için oto bakım ve lastikçilere gelmeye başladı. Erzincan’da vatandaşlar, 1 Aralık itibarıyla başlayacak kış lastiği taktırma zorunluğu sebebiyle lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yoğun mesai başladı. Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak. Uzmanlar, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası lastik satıcıları ve tamircilerinde yoğunluğa neden oldu. Erzincan’daki lastik satıcı ve tamircileri, kış lastiği takmak isteyen müşteriler için gün boyu mesai harcıyor.
Sürücüler, son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle kış lastiğini değiştirme ihtiyacının zorunluluk haline geldiğini söylediler.
Oto lastik ustası İbrahim Hakkı Bayrakdar, güvenlik için kış lastiği kullanmanın zorunlu olduğunu belirterek, kış lastiği kullanımının özellikle ticari araçlarda 1 Aralık'tan itibaren zorunlu hale geldiğini söyledi. Bayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Yaklaşık bir ay öncesinden kış lastiği mesaisine başladık. Fakat bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde. Bu nedenle önceki yıllara oranla fazla bir yoğunluk yaşanmıyordu. Ama son günlerde etkili olan soğuk ve yüksek kesimlere yağan kar yağışıyla birlikte yoğunluk yaşamaya başladık. 1 Aralık itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle yoğunluk bekliyoruz. Şu ana kadar kış lastiği değiştirme oranı hemen hemen yüzde 50'ye ulaştı. Kış lastiği güvenlik açışından çok önemli, bu nedenle bir an önce sürücülerin araç lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz.” 
Kış lastiği alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan ve kış lastik fiyatlarından bahseden Bayrakdar, “Kış lastiği alırken aracımızın ebadına, yük ve hız endeksine ve lastik üretim tarihine mutlaka dikkat etmeliyiz. Şimdiden sürücülerin güvenli bir kış geçirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Adem Küçükkaya