Hem sizi lekelerden kurtaracak hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlayacak yöntemleri sizler için derledik. İşte detaylar…

Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne? Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne?

Koltukları temizlemek zahmetli ve kuruma açısından da zor eşyalar. Dolayısıyla sık sık temizlemek yerine daha geniş zaman aralıkları bırakılarak temizlenir. Peki, koltuk temizliğinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Koltuk temizlemenin en kolay yolu ne?

Kumaş çeşitlerine göre temizleme yöntemleri de değişiklik gösterebilir. Bakalım deri ve kadife koltuk temizliği nasıl yapılıyor?

DERİ KOLTUK TEMİZLEME

En çok kullandığımız eşyalardan olan koltuklar kısa sürede kirleniyor. Bu sebeple de sürekli temizleme ihtiyacı duyuluyor. Ancak koltuk temizlemek zahmetli olduğu için pek çok kişi üşenebiliyor. Bu sebeple de yıkamaya vermek gerekebiliyor. Ancak bazı yöntemlerle koltuklarda ki lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte deri koltuk temizleme yöntemleri:

SÜT İLE TEMİZLİK

Deri koltuklar, insan teninde bulunan tuz içeriğinden dolayı çok hızlı yıpranıyor. Deri koltuklarınızın her zaman ilk günkü gibi parlamasını istiyorsanız bunun için süte ihtiyacınız var. Sütün içerisinde bulunan süt yağı ve protein derilerin sormasının önüne geçer ve derinin kokusunu yumuşatarak parlak bir görüntüye yardımcı olacak. Koltuklarınızı süt ve su karıştırarak temizleyebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI VE SİRKE İLE TEMİZLİK

Deri koltuk temizliğinde kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise zeytinyağı ve sirkedir. Bunun için yarım su bardağı zeytinyağı ile çeyrek su bardağı sirkeyi karıştırarak temizleyebilirsiniz. İşlem sırasında bu karışımı bir sprey şişesine koyup lekelerin üzerine hafifçe püskürterek ovalayarak lekelerden kurtulun. Son olarak işlem bittikten sonra kalan fazla karışımı emmesi için bir havluyla koltuk yüzeyini silin.

KADİFE KOLTUK TEMİZLEME

Kadife koltukları temizlemek için ilk olarak süpürme işlemini uygulamanız lazım. Daha sonra bir miktar limon suyu ve karbonatı karıştırarak yumuşak bir bez yardımıyla lekelerin olduğu yerleri silin. Daha sonra koltuğu birkaç saat kurumaya bırakın.

Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmanızda fayda var. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih edin. Ayrıca mutlaka ılık su kullanın. Sıcak sudan kaçının.

Editör: Yasemin Dülgeroglu