BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi  Derin Dondurucu Geliyor!! BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi Derin Dondurucu Geliyor!!

İşte gelen misafirlere parmak yedirecek 5 çayı tarifleri:

AĞLAYAN KEK

Malzemeler:

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı süt

1 paket kakao (3 yemek kaşığı)

1, 5 su bardağı un (elenmiş)

1 paket Kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Sosu İçin;

1 paket çikolata sosu

2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

Önce karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpın. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamurunu hazırlayın. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamuru dökerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.İlk sıcağı çıkan keki kürdan ile delip 2 su bardağı sütü üzerine dökün. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi sürün. Hazırladığınız çikolata sosunu da soğuduktan sonra üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirip servis edin.

KISIR

Malzemeler:

2su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1  tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

2 adet limon suyu

1/2  çay bardağı nar ekşisi

6 dal taze soğan

1/2  demet maydanoz

Yapılışı:

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz 1 yemek kaşığını biber salçası da ekleyebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısırınız hazır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu