YAŞAM

Kireçli muslukları temizleme yolları

Musluk başlıkları zamanla pas, kir ve kireç yüzünden kötü bir görüntüye sebep olabilir. Evdeki malzemeleri kullanarak bu kötü görüntüden kurtulmak ise çok kolay.

Abone Ol

Peki, kir ve pas içinde olan bu musluklar nasıl temizlenir. İşte detaylar…

Evlerimizin su kaynağı musluklar zaman içinde kireçlenerek bizi zor durumda bırakabilir. Bu gibi durumlarda hemen kimyasal kullanmayı düşünmeyin. Evdeki malzemelerle de temizleyebilirsiniz.

Kireçlerden kurtulmanın pratik yolları neler?

LİMON

Limon içinde asit barındırıyor. Bu sayede musluklarda bulunan kireçleri yok etme özelliğine sahip. Öte yandan muslukların parlamasını da sağlar. Bunun için limonu ikiye bölüp ardından musluğun kararan bölümlerine sıkın. Daha sonra musluğu bu bezle sararak üzerini bir streç ile sarın. En az 1 saat bekletip bir fırça yardımı ile musluğu iyice fırçalayın. Bol su ile durulayın.

UN

Hemen herkesin evinde bulunan un ile musluklarınıza eski parlaklığını tekrar kazandırmanız mümkün. Bunun için öncelikle musluklar tamamen kuru olmalı. Musluğunuzun üzerine bir miktar unu serpiştirerek yumuşak bir bez ile musluk parlayana kadar ovalayın. Bir süre sonra döktüğünüz un tamamen kaybolacak ve kireç lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz.

DİŞ MACUNU

Diş macunu, sağlıklı ve güzel dişlerin dışında temiz musluklar içinde güzel bir çözüm. Diş macununu musluğun üzerine sıkarak yumuşak ve pürüzsüz bir bez ile iyice ovalayın. 1-2 dakika ovaladıktan sonra musluğu durulayın. İşte bu kadar basit. Ancak altın veya bronz musluk için bu uygulanmamalı.

KARBONAT

Karbonat hemen her temizlik için kullanılıyor. Doğal temizlik malzemesi olan karbonatı bir fırçanın üzerine dökerek musluğunuzu ovalayın ve sonrasında soğuk su ile durulayın. Bu işlemi 10 dakika boyunca uygulayın.