Kenevir, kamış, deri, fildişi, demir, metal, gümüş, altın ve son olarak elmas. Evlilik yüzüklerinin değişimi, dünya genelinde çiftlerin birbirlerine olan sevgilerini temsil ediyor. İşte kenevirden yapılmaya başlanan evlilik yüzüğünün yıllar içerisinde ki değişimi…  

Şadırvan: Camide suyun simgesi: Geleneksel mimarinin özelliği Şadırvan: Camide suyun simgesi: Geleneksel mimarinin özelliği

3 bin yıl önce Antik Mısır'a dayanan ilk evlilik yüzüğü, dönemde kenevir veya kamıştan yapılırdı.

Ancak kenevir veya kamıştan yapılan yüzükler uzun ömürlü olmadığından zamanla deri veya fildişi ile değiştirildi.

Dönemde günümüzde ki gibi kullanılan malzemenin maliyeti, alıcıya gösterilen sevgi miktarını temsil ederdi. 

Ayrıca çiftlerin taktığı yüzüğün çemberi; başlangıcı, sonu olmayan bir döngüyü, iki kişi arasındaki ebedi aşkı ve bağlılığı simgelerdi.

Daha sonra Antik Mısır’da başlayan gelenek Antik Roma’da devam etti. Damat gelecekteki gelinini bir demir yüzük ile temsil etmeye başladı. 

Zamanla yüzükler daha dayanıklı olan metalle yapıldı. Dönemde kullanılan metal, çiftin bağını temsil eden dayanıklılık ve gücü temsil ediyordu.

Rönesans döneminde ise iki parçadan oluşan ve birbirine geçen Gimmel yüzükler, evlilik yüzüğü olarak kullanıldı.

Ardından aynı dönemde oldukça süslü gümüş poesy yüzükler piyasaya sürüldü.

Zamanla iki kişi arasındaki birliği simgelemek için düğünmerde evlilik yüzüklerinin değişimi kültürü belirdi. Törenlerde, damadın yüzüğü alıp gelinin parmağına takması gibi merasimler düzenlendi.TEKTAŞ_960x960

Günümüzde ise evlilik yüzüğü için elmas tercih ediliyor. Bilinen en sert maddelerden biri olan elmas, sonsuz birliği simgeliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN