SAĞLIK

Kansızlık ve demir eksikliği sorunu yaşayanlar mutlaka tüketsin!

Kansızlık ve demir eksikliğine en doğal çözümün kırmızı pancar suyu olduğunu biliyor muydunuz?

Abone Ol

Pancar yüksek lif, vitamin ve mineral sindirim sağlığına, cilt sağlığına, karaciğer fonksiyonlarına oldukça faydalı. İçeriğinde A,B6, B12,C,E ve K vitaminleri bulunan pancar suyu en güçlü kan düzelticilerden bir tanesi. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırıldığında günde 400 g içilirse alyuvarların sayısını kıssa zamanda yükseltiyor.

Hamilelikte pancar suyu tüketimi doğru mu?

Pancar hamilelik döneminde genel olarak güvenli kabul edilebilir. İçerdiği folik asit bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için gerekli bir maddedir. Bununla birlikte hamilelikte pancar tüketmeden önce mutlaka doktora danışmak ve yüksek miktarda tüketmekten kaçınmak önemli bir faktördür.

Kırmızı pancarın besin değeri nedir?

•         Kalori: 43 kcal

•         Karbonhidratlar: 9.6 gram

•         Lif: 2.8 gram

•         Protein: 1.6 gram

•         Yağ: 0.2 gram

Pancar suyu kaç kalori?

Bir kase çiğ pancar ortalama 58 kalori içeriyor. Ayrıca bir porsiyonda 13 gram karbonhidrat bulunuyor. Pancar suyu tarifi genellikle başka bileşenler de içerdiği için 100 mililitre pancar suyunda 44 - 50 kcal olduğu kayıtlara geçiyor. Diğer bir deyişle bir bardak ( yani 200 mililitre) ortalama 100 kaloriye denk geliyor. Ayrıca bir bardak kadar kırmızı pancar suyu tarifi tüketen kişiler 25 gram kadar karbonhidrat almış oluyor.