Kış aylarında genellikle kahvaltı öğününün atlanması vücudun enerjisini düşürebilir.  Gece boyu aç olan vücudun sabah enerjik olması için yakıtını alması gerekir. Uzmanlar özellikle kış aylarında kahvaltının önemini vurguladı. 

Uzmanlara göre vücudumuz uyku halindeyken bile çalışır ve enerji sarf eder. Vücutta metabolizmanın hareketlerinde mevsim değişikliklerinde değişim yaşanabilir. Özellikle kışın soğuk havaların etkisiyle metabolizmamız kendini korumaya aldığından daha yavaş çalışmaya başlar. Dolayısı ile vücudun metabolizma ve enerji durumunu kontrol etmeye ihtiyacı vardır.

KALİTELİ KAHVALTI İYİ BİR VÜCUT DİRENCİ İÇİN GEREKLİ

Kahvaltı pek çok insan tarafından atlanan öğünlerden biri. Ancak gece boyu aç kalan vücudun sabah enerji alması gerekiyor. İyi bir kahvaltıyla güne başlamak metabolizma hareketlerine ve vücut enerjisine iyi geliyor. Öte yandan kahvaltı atlandığı durumlarda ardından gelen tek öğünlük beslenmeler hem sağlıksız oluyor hem de kilo aldırıyor.

Rengini doğadan alan şifa kaynağı: Tepeden tırnağa fayda sağlıyor Rengini doğadan alan şifa kaynağı: Tepeden tırnağa fayda sağlıyor

SUYU ATLAMAYIN

Kış aylarında havanın soğumasıyla su içme isteği azalıyor. Ancak uzmanlar su içmek için susamayı beklememek gerektiğini mutlaka yeterli su tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

GÜNDE 4-5 PORSİYON MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Kışa girerken bağışıklığı güçlendirmek için A ve C vitaminlerinin bolca tüketilmesi gerekiyor. Kış meyve ve sebzeleri bu vitaminleri bolca içermektedir. Günlük 4-5 porsiyon meyve- sebze grubundan tüketilmeye özen gösterilmelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu