Stresli durumların mutsuzluk durumlarının kronik hale gelmesi zamanla kişileri depresyona bile götürebilir. Bu durumu engellemek ve sağlık açısından büyük sorunlar yaşamamak için tedbir almak önemli. İlaçların her zaman yan etkileri olacağından doğal yollarla gıdalarla stresi yok etmekte fayda var. Bazı gıdalar var ki resmen mutluluk hormonunu artırıyor. İşte o gıdalar

STRESİ ENGELLEYEN MUTLULUK VEREN GIDALAR

1. Badem

Her sabah 1 kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor: Kimyasal desteklere gerek kalmıyor Her sabah 1 kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor: Kimyasal desteklere gerek kalmıyor

Yüksek miktarda magnezyum içeren badem içindeki mineraller sayesinde sinir sistemini rahatlatır. E vitamini bakımından da oldukça zengin yapısı sayesinde vücudu strese karşı korur. Düzenli tüketimle stres seviyesini kontrol altında tutar.

2. Yeşil Çay

Yeşil çayı genellikle zayıflamak isteyenlerin içtiğini duyarız ama içinde ki L-theanine isimli amino asit sayesinde sakinleştirici etki yaratır. Yeşil çay içmek stresi azaltmaya yardımcı olur ve sakinlik verir.

3. Avokado

Avakado içinde omega yağ asitleri barındırır. Bu yağlar sayesinde beyin fonksiyonları desteklenir ve stres seviyesi azalır. Öte yandan tansiyonu düzenleyen avakadonun sakinleştirici bir etkisi de var.

4. Bitter Çikolata

Bitter çikolatanın içinde bulunan kakao içeriği serotonin üretimini artıtır ve mutluluk hissi yaratır. Günlük olarak tüketilen bitter çikolata stres seviyesini kontrol altına alır.

5. Yumurta

Fiziksel sağlığa faydasının yanı sıra zihinsel sağlığınız içinde oldukça önemlidir. Yumurta içinde Omega-3 yağ asitleri, triptofan gibi sağlıya faydaları mineraller barındırıyor. Ayrıca serotonin hormonu salgılama özelliği var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu