Lezzetli bir atıştırmalık olan kabak çekirdeği yemeklerde de kullanılıyor. Bu besin besleyici değeri ve sağlık açısından sunduğu avantajlarla da dikkat çekiyor.

İçeriğinde bulunan sağlıklı yağlar, protein, lif, vitaminler ve mineraller ile kabak çekirdeği, kalp sağlığını desteklemekten sindirimi düzenlemeye, kan şekerini dengelemekten antioksidan etkiler sağlamaya kadar pek çok fayda sağlıyor.

Hatta kabak çekirdeğinin kabuklarıyla beraber tüketilmesi öneriliyor. Her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketmenin faydaları bir hayli fazla. Kabak çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçmak sivilce ve kilo yapabiliyor ve bazı sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

Günümüzde artık sağlıklı beslenme ve doğal yollarla sağlık koruma yolları önemli bir yere sahip. Kabak çekirdeği gibi doğal gıdaların sağlık üzerindeki olumlu etkileri üzerine yapılan araştırmalar da her geçen gün artıyor. Kabak çekirdeğinin faydaları yanları, onu sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme programlarının önemli bir parçası haline getiriyor.

Sağlık bilincinin ve sağlıklı beslenmenin giderek önem kazandığı günümüzde, kabak çekirdeğinin sunduğu faydalar bu besini sık tercih edilen bir atıştırmalık haline getirdi.

DEMİR EKSİKLİĞİNE BİRE BİR

Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor

Demir eksikliği pek çok kişinin sorunu. Özellikle yorgunluk, bitkinlik, halsizlik şikâyetiyle doktora gidenler bu duruma demir eksikliğinin sebep olduğunu öğreniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ‘da demir için kabak çekirdeği tüketimini öneriyor. Bu konu da sosyal medyasından sık sık paylaşımlar yapıyor.

KABAK ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLMELİ

Canınız akşam atıştırmalığı isterse kabak çekirdeği tüketebilirsiniz. Hatta midesinde sorun olmayanlar kabuklarıyla dahi tüketebilirler.

Editör: Yasemin Dülgeroglu