Kabak çekirdeği, bakır, çinko, magnezyum açısından oldukça zengindir. İçerdiği yüksek lif özelliği ile kemikleri güçlendirir. Ayrıca demir bakımından zengin bir besin olan kabak çekirdeği demir eksikliği ve kansızlığa da iyi gelir.Öte yandan kabak çekirdeğinin kilo vermeye yardımcı özelliği de bulunur.

Bulaşık Makinesini Doğru Kullanmanın 3 Altın Kuralı Bulaşık Makinesini Doğru Kullanmanın 3 Altın Kuralı

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak çekirdeği, yüksek kolesterol ve kan şekeri seviyeleri gibi diyabetik komplikasyonların önlenmesinde yardımcı olur. İçerisindeki hipoglisemik özellik, şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmelerini sağlar.

Ayrıca kemik oluşumunda önemli rol oynar. İyi bir magnezyum kaynağıdır. Günlük bir miktar tüketimle kalp sağlığına oldukça faydalıdır. İçeriğindeki lif sayesinde kolesterol miktarını düşürür. Uzun süre tokluk hissi verdiğinden kilo verme konusunda yardımcı olur. Kabak çekirdeğinin bağışıklığı güçlendirme ve vücutta ki iltihabı sökme özelliği de var.

Çiğ Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak çekirdeği kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketilebilir.

Çiğ kabak çekirdeği daha kolay hazmedilir böylece mideyi yormaz. Sperm kalitesinde artış sağlar. Cilt ve göz sağlığı için yararlı bir atıştırmalıktır. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Bal kabağınızın üst kısmını kesin. Tüm çekirdekleri içerisinden çıkartın. Çekirdeklerinizi güzelce yıkayın. Kağıt havlu üzerine tüm çekirdeklerinizi koyun ve güzelce kurulanmasını sağlayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına atın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde kurutun. Ardından fırından çıkarın ve çekirdekleri alt üst edin. Son olarak tekrar fırına atıp diğer taraflarının da kurumasını sağlayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu