Uzmanlar saç beyazlamasının yaşlanmanın yanı sıra başka sebeplerinin de olabileceğini belirtiyor. İşte saç beyazlamasının bazı nedenleri…

GENETİK FAKTÖRLER

Saçların beyazlamasında belirgin rol oynayan hatta başrolü çeken faktörlerden biri genetik faktörlerdir. Aile geçmişinizde erken yaşta saçları beyazlayan bireylerin olması diğer kişilerde de erken yaşta beyazlama olasılığını yükseltir.

YAŞLANMA

Saç beyazlamasının en yaygın ve aralarında paralellik bulunan nedenlerinden bir diğeri ise yaşlılıktır. Yaş ilerledikçe melanosit hücreleri daha az melanin üretir ve bu da saçların beyazlamasına neden olur.

STRES

Yüksek düzeyde stres yaşayan insanların saçları daha hızlı beyazlanabilir. Stres, vücuttaki serbest radikallerin artmasına neden olur ve bu da melanosit hücrelerinin zarar görmesine yol açar.

Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor

BESLENME VE VİTAMİN EKSİKLİKLERİ

Beslenmenin etkili olduğu bir nokta daha. Yetersiz beslenme ve bazı vitaminlerin eksikliği saçların beyazlanmasını artırabilir. Özellikle B12 vitamini, bakır ve demir eksiklikleri bu süreci hızlandırabilir.

SİGARA KULLANIMI

Sigara kullanımı saçların erkenden beyazlamasına neden olabilecek faktörler arasında. Sigara, vücutta oksidatif strese neden olarak melanosit hücrelerine zarar verir.

OTOİMMÜN HASTALIKLAR

Vitiligo ve alopesi gibi bazı otoimmün hastalıklar da saçlarda beyazların artmasına yol açabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu