Mineral bakımından oldukça zengin olan ve  Florür (F),Bikarbonat (Hc03),Klorür (Cl),Sülfat (S04),Kalsiyum (Ca),Magnezyum (Mg),Potasyum (K),Sodyum (Na),Demir gibi birçok besin öğelerini içerisinde bulunduran Maden Suyunun faydaları oldukça fazla. Fakat sıkça tüketildiği vakit faydalar tamamen zarara dönüşüyor.

Uzmanlar özellikle sıcak seyreden havalarda oldukça fazla tüketilen maden suyunun aşırı tüketimi sonucunda bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiğine vurgu yapıyor.

“Sağlıklı bir yaşam için, maden suyunun aşırı miktarda tüketilmemesi önemlidir” diyen uzmanlar  her zaman dengeli bir beslenme ve yeterli miktarda temiz su içmenin en sağlıklı seçenek olacağını belirtiyor.

İşte fazlaca tüketilen maden suyunun zararları;

Maden suları, yüksek miktarda mineral ve karbondioksit gazı içerir. Bu minerallerden sodyum, kalsiyum ve magnezyum vücudun günlük ihtiyacından daha fazla alınmasına neden olabilir. Fazlaca alınan bu mineraller, böbrek taşı oluşturabilir.

Gereğinden fazla miktarda mineral alımı, idrarın yoğunlaşmasına neden olur. Bu durum, idrar yolunda tahrişe neden olabilir ve böbrek üstü bezlerini yorarak, böbrek fonksiyonlarını bozabilir.

Bazı maden sularına kolay içimi için, şeker ve çeşitli aromalar eklenebilir. Bu içeriği nedeni ile, şekerli maden sularının tüketimi, fazlaca şeker alımına neden olur ve artan kalori, kilo ve diyabet sorunları yaratabilir.

Maden suyu diüretik etkiye de sahiptir, yani vücuttan su atımını hızlandırır ve idrar yapımını artırır. Bu da vücudun su kaybına yol açabilir ve susuzluğa neden olabilir. 

Asidik özelliği ve yüksek miktardaki potasyumu sayesinde ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiler. Diş minelerini zayıflatarak, kemik erimesi hızını artırabilir.

İçeriğindeki sodyum ve potasyum mineralleri tansiyonu yükselterek kalp ritim bozukluğuna neden olabilir.

Magnezyum bakımından zengin maden suları, bağırsak sorunları oluşturabilir. Özellikle bazı kişilerde ishal oluşturabilir.

Çözüm beslenmeden geçiyor: Eklemlerinizi destekleyin Çözüm beslenmeden geçiyor: Eklemlerinizi destekleyin

Mineraller ve karbondioksit gazı, mide asidi üretimini artırabilir ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Özellikle hassas sindirim sistemine sahip olan kişilerde şişkinlik, gaz ve sindirim rahatsızlıkları oluşabilir. Bu açıklama maden suyu mideye zarar verir mi sorusuna cevap teşkil eder.

Rejim yapan bazı kişiler sabahları yağ yakmak amacı ile tükettiklerinde, aç karnına maden suyu içmenin zararları ile karşı karşıya kalırlar.

Kaynak; www.medicalpark.com.tr

Editör: Merve Kiraz