TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzincan’da iş insanlarıyla bir araya geldi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzincan’da iş insanlarıyla bir araya geldi

Fayın kucağında bulunan Erzincan’da kira fiyatları uçuyor. Ev sahiplerinin arzuladıkları fiyatlarla baş edemeyecek olanlar yeni ev arayışına gidiyor. Ama maalesef kiralayacak ev de yok. Fırsatçılığa karşı Türk Borçlar Kanununun birçok yasal hak sunduğu ifade edilse de görülüyor ki pek de işe yaramıyor. Gerekli denetimlerin yapılmadığının açıkça belli olduğu Erzincan’da bu gidişatın nereye varacağı ise merak konusu.

Asgari ücrete zammın gelmesi sonrası hem konutlarda hem de iş yerlerinde anlamsız bir şekilde kira artışı yaşanıyor. Deniz gören büyük şehirlerle yarışan Erzincan’da kiracılar bu zor durumla baş etmeye çalışıyor. Zamların gelmesi ile beraber fırsatçılar da gün yüzüne çıkıyor. Son bir yıl içinde rekor seviyede artan kiralardan şikayetçi olan vatandaş iyice şişen fiyatlara isyan ediyor ama sesini duyuramıyor.

Ülkeye gelen yabancılar konut fiyatlarını olumsuz etkilerken Erzincan’da da bu artışın yaşanması zamlara ve denetimsizliğe bağlanıyor. Asgari ücretin 11.402,32 TL  olduğu ülkemizde Erzincan’da ise en düşük kira bedeli 8.500 TL’den 17.000 TL’ye kadar yükseliyor. Erzincan’a tayin  olarak gelen  polis, asker, öğretmen ise ev bulamamaktan şikayetçi. Emlak sektöründe ki denetimsizliğin vatandaşları bezdirdiği net. Bu gidişatın sonunun ne olacağı ise kocaman bir soru  işareti.

Editör: Merve Kiraz