Asırlardır bozuk gözler için binlerce yöntem bulunmuş fakat hiç biri yeteri kadar memnuniyet içermemekteydi. Zamanla gözlüklerin yerini lensler aldı fakat oda tam manası ile tatmin edici değildi. Son dönemler oldukça geliştirilen ve tercih edilen bir tedavi yöntemi olan göz çizdirme operasyonları ise oldukça tatmin edici olduğu için sıklıkla tercih edilmekte. Fakat her operasyonda olduğu gibi bu operasyonda da işin ehlini bulmak şart.

Lazer göz ameliyatları yıllar geçtikçe daha çeşitlenerek göz bozuklukları tedavisinde yaygın uygulanıyor. Ancak gözün lazer ameliyatı olmaya uygun olması gerekiyor.

Lazer ameliyatı çeşitleri

Göz sağlığı hepimizin önem verdiği konulardan biridir. Gözümüzdeki bozukluklarda pek çoğumuz gözlük ya da lens kullanmayı tercih ederiz. Ancak bazı kişiler bunların yerine lazer ameliyatı ile bu sorundan tamamen kurtulmak isteyebilir. Excimer lazer miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir lazer yöntemidir. Lazer ameliyatının lazeri korneanın uygulandığı bölgesine göre iki ana şekli vardır: Yüzeysel lazer ve derin lazer. Yüzeysel lazere örnek olarak PRK, LASEK ve No Touch Laser verilebilirken, derin lazere LASIK örnek gösterilebilir.

Lazerle Göz Çizdirme Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır.

Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez. Hastanın tedavi boyunca rahat olması ve doktorun talimatlarına uyması çok önemlidir. Hasta, tedavi bittikten sonra lazer odasından gözleri bandajlanmadan çıkartılır.

Lazer Ameliyatı Sonrası Göz Bozukluğu Geçer Mi?

Lazer ameliyatı sonrası göz bozukluğu dereceleri + / - 0,50 mertebesine getirmektir. Lazerde gözlüklerle görebildiğiniz kadarını gözlüksüz görmeniz amaçlanmaktadır. 0,5 ve altındaki numaralar gözlüksüzlük değerleridir ve başarılı olarak algılanır. Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir. Lazerden sonra miyoplar %95, hipermetroplar %70 oranında gözlüksüz kalırlar.

Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu?

Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur. Dikkatli bir muayene ile bunların önemli bir kısmı öngörülebilir. Daha önce lazer ameliyatı olan bir kişinin gözü tekrar bozulursa, gözünün lens kullanımına uygun olması durumunda lens kullanabilir. Aynı zamanda kişinin göz yapısı uygunsa kişi, 3 kereye kadar tekrardan lazer ameliyatı olabilir.

Göz Çizdirme Kaç Numaraya Kadar Yapılır?

-10 diyoptriye kadar miyobu olan kişiler 6 diyoptriye kadar astigmatı olan kişiler Gözlük ihtiyacı hisseden ve gözlük kullanmak istemeyen her numaraya, göz yapısı uygunsa lazer yapılabilir.

Lazerle Göz Çizdirme Yaşı Kaçtır?

Lazer operasyonu 18 yaşından sonra yapılabilir.

Lazer Tedavisi Kimlere Uygulanır?

•    18 yaşından büyük kişiler
•    Kornea kalınlığı uygun kişiler
•    -10 diyoptriye kadar miyobu olan kişiler
•    6 diyoptriye kadar astigmatı olan kişiler
•    +4 diyoptriye kadar hipermetropisi olan kişiler
•    Diyabet, romatizma gibi sistematik hastalığı bulunmayanlar
•    Gözlerinde başka herhangi bir hastalık (kornea sivrileşmesi, göz tansiyonu vb.) bulunmayanlar
•    Hamile veya emzirme döneminde olmayanlar

Yaşlanmayı geciktiren 5 önemli takviye? Yaşlanmayı geciktiren 5 önemli takviye?

Göz çizdirme şartları yukarıda belirtilen şekildedir. Lazer yöntemi sanılanın aksine yeni değil 1990 yılından beri başarıyla uygulanan bir tedavi şeklidir. Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavisi miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarının tedavisi için uygulanmaktadır.

Lazer göz ameliyatı fiyatları

Göz çizdirme fiyatları belirlenirken kişinin göz yapısı detaylı bir şekilde doktor tarafından incelenir. Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavisi için yapılacak göz muayenesi yaklaşık 1 buçuk saat sürer ve detaylı tetkikler içeren bir muayene gerektirir. Göz çizdirme fiyatları yapılacak kapsamlı göz muayenesi sonucu belirlenir. Göz yapınızın hangi lazer yöntemi için uygun olduğunu öğrenmek ve detaylı göz muayenesi yaptırmak için hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Unutmayın bu operasyonu geçirmiş binlerce insan var. Bu insanlar sayesinde ve kliniklerin resmi sitelerinde konu hakkında merak ettiğiniz soruları sorup bilgilenmeniz o şekilde operasyona karar vermeniz sizin için daha kaliteli sonuçlara ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

Editör: Merve Kiraz