Göğüs ağrısının tanınmasının hayat kurtarıcı olabileceğini vurgulayan uzmanlar, bu durumun kalp krizi ve inme gibi acil sağlık sorunlarının önlenmesinde kritik rol oynadığını belirtiyor. Kalp hastalığı ve inmenin başlıca risk faktörleri arasında sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik, tütün kullanımı ve aşırı alkol tüketimi yer alıyor. Bu alışkanlıkların yaygınlaşması, kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkileri artırmakta.

Uzmanlar, göğüs ağrısının aniden başladığında atılacak adımların önemini vurguluyor. Öncelikle, ani bir ağrı hissedildiğinde derhal dinlenmek gerektiğini, bu sayede kalbin oksijen ihtiyacının azalacağını ve durumu kötüleştirmekten kaçınılacağını ifade ediyor. Ayrıca, çevredeki birine durumu bildirmenin acil durumlarda hayat kurtarıcı olabileceğini belirtiyor. Kişinin bilinen bir kalp hastalığı varsa, düzenli ilaçların alınması ve şikayetlerin devam etmesi durumunda acil yardım çağrısında bulunulması gerekiyor.

Beyaz incinin besin değerini biliyor muydunuz?  Faydası saymakla bitmiyor Beyaz incinin besin değerini biliyor muydunuz? Faydası saymakla bitmiyor

Uzmanlar, göğüs ağrısı sırasında yapılacak basit ama etkili adımların izlenmesi gerektiğini; bu adımların paniğe kapılmadan, sakin bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor.

Kalp damar hastalıkları dünyada önde gelen ölüm nedenleri arasında yer alıyor, bu nedenle erken teşhis hayati önem taşıyor.

Editör: Merve Kiraz