SAĞLIK

Göbek yağından kurtulun!

Uzmanlar göbek yağlarınızı eritmek için içecek tüketme alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ediyor.

Abone Ol

-Son yıllarda içeceklerden alınan kaloriler istikrarlı bir şekilde arttı. Araştırmalar, içeceklerimizin günlük kalorimizin yüzde 20'sinden fazlasını, tükettiğimiz şekerin neredeyse yarısını oluşturduğunu gösteriyor.

-Diğer araştırmalar ayrıca çok fazla sıvı kalorinin sağlıklı bir bele sahip olmak için ne kadar zararlı olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, içecek kalorilerinin, yiyeceklerden elde edilen tam olarak aynı sayıda kaloriye kıyasla kendinizi tok hissetmenize neden olmamasıdır. Bu, kalori açısından zengin içeceklerin kalori bütçenizi şişirme olasılığınızı artırdığı ve sıvı kalorilerin kolayca vücut yağı olarak depolandığı anlamına gelir.

-Kilo vermek ve korumak istiyorsanız, ne içtiğinizi yeniden düşünerek başlayın. Sizi anında zayıflatacak mucizevi bir içecek yoktur, ancak daha akıllı yudumlar seçer, bazı sağlıklı yiyecek seçimleri yapar ve mümkün olduğunda egzersiz yaparsanız, vücut kompozisyonunuzdaki değişikliklerden memnun olabilirsiniz.

-Kilo vermenize ve onu uzak tutmanıza yardımcı olacak ana içecek seçimi su olmalıdır. Kalorisizdir ve vücudunuzun ağırlığının yüzde 50-60'ı sudur. Ne kadar çok kasınız varsa, su içeriği o kadar yüksek olur. 2019'da yayınlanan bir inceleme çalışması, şekerle tatlandırılmış içecekler yerine içme suyu öneren kilo verme müdahalelerinin ortalama yüzde 5,15 kilo kaybıyla sonuçlandığını bildirdi. Su çalışmalarından elde edilen gerçek kilo kaybı, 1 kilo ile 5 kilo arasında değişiyordu. Yemeklerinizin başında sık sık önerilen içme suyu stratejisi de etkili bir kilo verme stratejisi olabilir.

-Sebzelerin suyunu sıkmak, diyetinizde faydalı besinleri artırırken zayıflamanın harika bir yoludur. Kan şekeri seviyelerini sabit tutmak ve açlığı bastırmak için sindirimi yavaşlatmaya yardımcı olan dolgu lifi içerdiğinden, biraz posa tutan meyve suyunun tadını çıkarmaya çalışın. Çoğumuz günlük önerilen sebze porsiyonlarını alamadığımız için, yüzde 100 sebze suyu, kilo vermenize yardımcı olurken, diyetinizdeki ürünleri artırmanın harika bir yoludur. Suyu sıkılacak bazı harika sebzeler arasında havuç, pancar, ıspanak, kereviz ve lahana bulunur.

-Elma sirkesi, göbek yağını kaybetmenize yardımcı olmak için genellikle sosyal medyada lanse edilir. İçecek yağı gerçekten eritmeyecek olsa da, elma sirkesindeki ana asit olan asetik asit verilen deneklerin kilo kaybı, yağ kaybı ve bel çevresinde azalma olduğunu gösteren yayınlanmış araştırmalar var. Yazarlar, günlük sirke alımının kilo kaybı ve sağlıklı kan şekeri düzeylerini korumak için yararlı bir araç olabileceği sonucuna vardı. En iyi sonuçlar için, iki ana öğünden önce 1-2 yemek kaşığı elma sirkesini su veya başka bir kalorisiz içecekle karıştırarak almayı deneyin ve vücut ağırlığınızın nasıl tepki verdiğini görün.

-Suyunuza biraz köpürme ve heyecan istiyorsanız başka bir seçenek de onu köpüklü içmektir. Köpüklü su kalorisiz ve şekersizdir, bu nedenle düz suyun parçalama faydalarını daha fazla gazla sağlayacaktır. Bir maden suyu seçerken, şeker eklenmiş bir maden suyu değil, karbonatlı su satın aldığınızdan emin olmak için beslenme gerçeklerini kontrol ettiğinizden emin olun.

-Kahvaltıdan önce sıcak veya soğuk olarak içilen limon suyunun, göbek yağlarınızı eritmenize yardımcı olabilecek şaşırtıcı faydaları vardır. Suyun sağladığı doğal metabolizma artışından yararlanacaksınız, ancak limon, hayvanlar yüksek yağlı bir diyetle aşırı beslendiğinde obeziteyi önlediği hayvan modeli çalışmalarında gösterilen polifenoller sağlar.

-Yağsız inek sütü, bol miktarda vitamin ve mineralin yanı sıra 8 onsluk porsiyon başına 8 gram protein içerir. Sütteki yüksek kaliteli protein, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve peynir altı suyu ve kazein proteini, kas kütlesini korumak için faydalıdır. Kalorileri ve doymuş yağı kontrol altında tutmak için yağsız veya yüzde 1 süt seçin.

-Yeşil çayın sağlık yararlarını öven binlerce çalışma nedeniyle genellikle "en sağlıklı" çay türü olduğu düşünülür. Bununla birlikte, yeşil, siyah, oolong ve beyaz çayın tümü aynı çay bitkisinden gelir, bu nedenle dört çay türünün de benzer sağlık yararları sağlaması muhtemeldir. Yeşil çaydaki ana kateşin ve yeşil çayda bulunan kafeinin kombinasyonu, metabolizmayı hızlandırmaya, yağ yakımını hızlandırmaya ve kilo verirken vücudun yağsız vücut kütlesini korumasına yardımcı olabilir.