Yolculuk yaparken, televizyon izlerken, ders çalışırken, iş yaparken sakız çiğnemek keyifli bir aktivite. Öte yandan sakız çiğnemenin faydaları da var. Bazen insanlardan eleştiri alsanız bile sakız çiğnemeye devam edersiniz. Peki faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İşte sakız çiğnemenin çeşitli faydaları…

Sakız çiğnemenin faydası tahmin ettiğinizden daha fazla. Günlük bir alışkanlık olarak yapılan bu aktivitenin faydalarını duyunca şaşıracaksınız. İşte, sakız çiğnemenin yararları:

1.Stresi düzenler

Araştırmalara göre sakız çiğnemek zihinsel odaklanmayı artırır ve stres aktivitelerini azaltır. Aynı zamanda beyinde, prefrontal korteks bölgesinde ki kan akışını artırarak fayda sağlar.

2. Zihinsel odaklanmayı sağlar

Sakız çiğnemek sadece anlık bir odaklama sağlamakla kalmaz uzun vadede dikkat gerektiren durumlar içinde zihne fayda sağlar. Uzun çalışma saatleri gerektiren kişilerin odaklanmasına yardımcı olur. Dikkat toplamak için müthiş bir yoldur.

3. Mide ve bağırsak hareketlerini düzenler

Sakız çiğnemenin sindirim sistemi üzerinde de faydaları oldukça fazla. Mide ve bağırsak hareketlerini teşvik ederek sindirimi hızlandırmaya yardımcı olur.

4. Mide bulantısına iyi gelir

Sakız çiğnemek mide bulantısını hafifletir. Özellikle nane, mentol veya zencefil aromalı sakızlar, mide bulantısını azaltmada faydalı olabilir. Mideyi rahatlatan durum çiğneme hareketidir.

5. Yüz kaslarına faydalı

Aslında pek bilinmese de sakız çiğnemek yüz kasları üzerinde de oldukça faydalıdır. Sakız çiğnemek

Dil ve yanak kaslarını güçlendirir. Çene kaslarını güçlendirir. Cilde genç görünüm verir.

Balık sevmiyorsanız müjde: Omega-3 daha pek çok gıda da bulunuyor Balık sevmiyorsanız müjde: Omega-3 daha pek çok gıda da bulunuyor

Sakız çiğnemenin yaygın diğer faydaları ise şöyle:

6. Şekersiz sakız diş çürüklerini önler

7. Ağız kokusunu giderir.

8. Diş etlerini temizler.

9. Tükürük salgısını artırır.

SAKIZ ÇİĞNEMEK KİLO VERDİRİR Mİ?

Sakız çiğnemek hafif bir fiziksel bir aktivitedir. Bu sebeple ortalama bir saat aralıksız sakız çiğnemek yaklaşık 11 kalori yaktırır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu