Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder. Zamanla ciltte esneklik azalır ve hafif hafif sarkmalar başlar.  Genetiğe de bağlı olarak elastikiyet kaybı 20'li yaşların sonlarında ortaya çıkmaya başlar ve özellikle 30'lu yaşların sonları, 40'lı yaşların başlarında kendini daha sık şekilde belli eder.

Çene altından boyna doğru giden gıdı bölgesi elastikiyetini daha da çabuk kaybeder. Öte yandan kadın veya erkek fark etmeksizin herkeste görülebilen gıdı genellikle fazla kilodan kaynaklanır. Gıdının büyümesi kişilere rahatsızlık verebilir. Gıdıdan kurtulmak isteyenler ameliyat olabilmekle birlikte düzenli egzersizlerle de gıdı görünümünü azaltabilir veya gıdıdan tamamen kurtulabilir.

Gıdı sarkmasını tetikleyen durumlar

- Güneş hasarı

- Sigara ve alkol kullanımı 

- Kronik stres ve dehidrasyon

- Dengesi beslenme

- Yüz kaslarının aşırı kullanımı

- Kötü cilt bakımı alışkanlıkları

- Egzersiz eksikliği

- Genetik eğilim

Gıdık yok etme egzersizleri

Gıdı Sarkması Gıdık 1280X731

1-İlk olarak alt çene ileri ve geri hareket ettirilerek ısınma hareketi yapılır.

2-Kepçe hareketi denilen harekete geçilir ve burada ağız açılarak  alt dudak alt dişlere doğru çekilir. Bu hareketin 10 kez tekrarlanması önerilir.

3- Dilin uç kısmı burna dokundurulmaya çalışılır. Bu hareketin de 10 kez tekrarlanması önerilir.

4-Ağız esnemeyi taklit edercesine mümkün olduğunca geniş açılır. Ardından dişlerin birbirine değmemesine dikkat edilerek çok yavaşça kapatılır.

5-Olabildiğince geniş bir şekilde gülümseyerek, ardından boyun kaslarını çalıştırmak için baş yukarı ve aşağı doğru eğilir.

6-Çene ve boyun hattını daha sıkı hale getirmek için roller’lardan da destek alınabilir.

12 Yıl Sonra Bulunan Hüseyin Bağatur’un Cenazesi Toprağa Verildi: Cinayet Soruşturması Devam Ediyor 12 Yıl Sonra Bulunan Hüseyin Bağatur’un Cenazesi Toprağa Verildi: Cinayet Soruşturması Devam Ediyor

Editör: Sena ERDOĞAN