Turşu, mevsim meyve ve sebzelerinin su, tuz ve sirkeyle fermente edilerek hazırlanan lezzetli ve faydalı bir gıdadır. Sebze ve meyvelerin uzun süre saklanmak istenmesiyle ortaya çıkan turşunun vitamin ve mineral bakımında zenginliği, faydaları da daha sonra fark edilmiştir.

Turşunun faydaları neler

Turşu içerdiği antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendirir, çeşitli mineral ve vitaminlerle vücudu besler. Aynı zamanda probiyotik içeriği ile sindirim sağlığını olumlu yönde etkiler.

Baş ağrınıza ilaç etki etmiyorsa "Radyofrekans " tedavisini deneyin Baş ağrınıza ilaç etki etmiyorsa "Radyofrekans " tedavisini deneyin

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Çeşitli hastalıklar ve günlük hayatın stresi, bazen bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olabilir. Turşu bağışıklık sistemini güçlendirir ve hızla hastalanmayı engelleyebilir. İçeriğinde bulunan yararlı bakteriler, probiyotikler ile bunu yapar.

Soğuk algınlığına karşı korur

Turşunun içinde çeşitli sebze ve meyveler bulunur. Bu gıdalar bir de fermente yoluyla faydalı hale geldiğinde, bolca tüketilmesi soğuk algınlığının hafif geçmesini sağlar.

Sindirim sağlığını destekler

Probiyotik bakteriler içermesi ve lif içermesi ile turşu bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirime yardımcı olur.

Krampları azaltır

Pek çok kişi egzersiz sonrası kramp sorunlarıyla karşılaşabilir. Egzersiz esnasında çokça mineral kaybı olur. Turşu ve turşu suyu kaybolan sıvıyı ve mineralleri yerine koymaya yardımcı olur.

TANSİYON VE DİYABET HASTALARI DİKKAT ETMELİ

Turşu özellikle tuz içermesi ve yüksek miktarda lif içermesi ile tansiyon ve diyabet hastalarına zarar verebilir. Tansiyonu olanlar kontrollü şekilde tüketmeli ancak diyabet hastaları mümkünse hiç tüketmemeli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu