YAŞAM

Evi her zaman tertemiz ve düzenli olan insanların sırları

Evine her gittiğinizde her şeyin yerli yerinde ve tertemiz olduğu insanlar bunu aslında basit birkaç yöntemle başarabiliyorlar.

Abone Ol

Evinde tek bir toz tanesi olmayan, dolapları her zaman toplu olan insanların hiç durmadan temizlik yaptığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.  Bazı insanlar hem sürekli temizlik yapmıyor hem de ev temizliğine insanı imrendiriyor. İşte o imrendiğiniz kişilerin temizlik sırları…

1.Temiz olması yeterli değil düzenli olmalı

Halıları tertemiz süpürüp yerleri dip köşe sildiniz. Nevresimlerinizi değişip tüm çamaşırları yıkadınız. Hatta banyo tuvalet ve mutfağınızı parlatana kadar temizlediniz. Ama eğer yataklarınızın üstünü toplamadıysanız, temizde olsa çamaşırları yerli yerine düzenli şekilde koymadıysanız, yerde bir sürü oyuncak, ıvır zıvır vb varsa eviniz asla temiz görünmez. Bu sebeple eviniz temiz olduğu kadar toplu da olmalı. Aksi durumda temizliği belli olmayacağı gibi siz de rahat edemezsiniz. Yani evi her zaman temiz görünen insanların aslında düzenli olmaları da size evlerini temiz gösteriyor olabilir.

2- Her gün düzenli olmalı

Evleri her zaman temiz ve düzenli olan insanların en önemli sırrı bu olmalı. Evleri her zaman düzenli görünen insanlar özellikle bir yerlerin kirlenmesini ya da bozulmasını beklemezler. Kullandıkları alanı her an düzenli kullanmayı tercih ederler böylece ekstra bir düzene ihtiyaçları yoktur. Örneğin dolaptan bir kıyafet alırken diğer tüm eşyaları dağıtmazlar. Çocukların oyunu bittiğinde oyuncakları hemen toplarlar. Kuruyan çamaşırlarını da bekletmeden hemen katlarlar.

3- Temizlik ertelenmemeli

Tıpkı düzenli olmayı alışkanlık ettikleri gibi kullandıkları alanı temiz kullanmayı da alışkanlık haline getirmiş insanlar sürekli temizlik yapmak zorunda kalmazlar. Örneğin banyoyu duştan sonra hemen yıkar özel olarak bekletmezler. Yerleri süpürmek için defalarca yere bir şey dökülmesini beklemez hemen hallederler.

4- Az eşya az dağınıklık demek

Az ve öz eşyalı bir ev her zaman daha temiz ve düzenli görünecektir. Daha az eşya demek daha az şeyin kirlenmesi ve sürekli düzenleme ihtiyacı olmaması demek.

5- Ivır zıvır çekmeceleri ya da kutuları kurtarıcı olur

Evinizde çok yer yoksa ve bazı şeyleri atmadan saklamak istiyorsanız ama orta da da kalmasını istemiyorsanız ıvır zıvırlar için bir alana ihtiyacınız var. Bir kutu ya da ıvır zıvırlara ait olan bir çekmece işinizi görecektir. Böylece eşyalarınız dağınık değil hepsi bir yerde toplu şekilde durur.

Bu ve buna benzer alışkanlıkları edinmeniz hayatınızı kolaylaştırır. Aynı zamanda çocuklarınıza da aşılayacağınız bu alışkanlıklar onlarında daha konforlu yaşamasını sağlayacaktır.