Erzıncan, genel

Erzincan’da Berberler, Öğrenciler İçin Pazar Günü Açık Kalacak

Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hakan Sudaş, yaptığı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle erkek kuaförlerinin 8 Eylül Pazar günü açık olacağını duyurdu.

Abone Ol

Sudaş, daha önce Ticaret Bakanlığı ve Valilik kararıyla erkek kuaförlerinin haftada bir gün kapatılmasına yönelik bir düzenleme yapıldığını hatırlattı. Ancak, valiliğin aldığı istisnai karar doğrultusunda, eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk hafta öğrenci ve velilerin mağdur olmaması için erkek kuaförlerinin Pazar günü de hizmet verebileceği belirtildi.

Konu ile ilgili Erzincan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hakan Sudaş şu ifadeleri kullandı; "Ticaret Bakanlığı oluru ve valilik kararı ile 01.07.2024 tarihinde erkek kuaförü işletmelerine haftada bir gün kapatma kararı uygulamaya konulmuştu. Valilik kararında istisnai durum olarak belirtilen eğitim ve öğretim yılının başladığı hafta öğrenci ve velilerin mağduriyet yaşamamaları için ilimiz sınırları içerisinde odamıza kayıtlı olarak faaliyet gösteren erkek kuaförü işletmeleri 08.09.2024 Pazar günü işletmelerini açık tutarak hizmet verecektir."