Kanserin 1 numaralı düşmanı bu tohum! Kanserin 1 numaralı düşmanı bu tohum!

Elektronik sigaraların normal sigaralar gibi bağımlılık yaptıkları ve binlerce zararlı kimyasallar içerdiği ortaya kondu. Bu tür ürünleri kullanan her üç kişiden biri hayatlarında hiç sigara kullanmamış kişilerden oluşuyor. Elektronik sigaralar, geleneksel sigaralar gibi nikotin içermeleri nedeniyle bağımlılık yapma etkisine sahip.

Elektronik sigaranın da içerisinde nikotin tuzu olması nedeniyle en az sigara kadar bağımlılık yapabiliyor. Sigaranın içerisindeki zararlı maddelerin birçoğu elektronik sigara ürünlerinde de mevcut.

Elektronik sigarada yer alan likid buharlaştığı zaman içeriğinde yer alan gliserol, propilen, glikol, aseton, kadmiyum, silikon, bakır, nikel ve kurşun gibi binlerce zararlı kimyasal maddenin akciğerlere ulaşmasına yol açıyor. Üstelik elektronik sigara daha fazla buhar oluşturduğu için kirletici unsurlar pasif sigara dumanına maruz kalan kişilerde alt solunum yollarını daha fazla etkileyebiliyor.

Yapılan son araştırmalara göre elektronik sigara kullanımı çocuk ve gençlerde öksürük, nefes darlığı ve balgama sebep olduğu tespit edildi.

Editör: Adem Küçükkaya