Günlük yaşamda aniden tatlı krizine giriyorsanız yalnız değilsiniz. Çünkü tatlılar, çikolatalar, şekerli yiyecekler hemen hemen herkesin hayır diyemeyeceği besinlerin arasında yer alıyor. 

Sağlıklı bir ömür için doğru yaşam tarzı ne? Sağlıklı bir ömür için doğru yaşam tarzı ne?

Peki tatlıya hayır demeyerek nelerden vazgeçiyoruz? Vücudumuza ne gibi zararlar veriyoruz? Şeker detoksu ile sağlımızı nasıl geri kazanırız? Anlatıyoruz…

Şekerli besinler, karaciğer yağlanmasından obeziteye, kronik iltihaplanmadan diyabete, kalp damar hastalığından kansere pek çok kronik sağlık sorununu tetikliyor. Üstelik bağışıklığı, kemik ve sinir sistemini zayıflatıyor, bunama riskini çoğaltıyor, Uzun bir tüketimden sonra artık bağımlılık problemine dönüşüyor. Yani tam olarak sağlığınızı tehdit ediyor.

Tüm bu hastalıklara neden olan şekerden kurtulmak için tam bu esnada devreye şeker detoksu  giriyor.Şeker detoksunda 21 gün boyunca şekerin her türünden uzak durulması gerekiyor.  Bu diyette kesinlikle yasak olan bazı gıdalar bulunuyor.

Bu diyet şekerden uzak durarak sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanılmasını sağlıyor. Bu nedenle 21 gün şekersiz diyet sürecinde tüketilecek besinleri de doğru bir şekilde seçmek ve bu diyette şekere yer vermemek gerekiryor.

Şeker Detoksu;

21 gün şekersiz diyet süresince bol bol su için
Mevsim sebzeleri, mevsim meyveleri, kuru meyve ve kuruyemişleri de rahatlıkla tüketebilirsiniz
Şeker içeren kek, puding, pasta, dondurma, meyveli yoğurt ve hazır meyve sularını kesinlikle tüketmeyin
Özellikle diyet uygulamasında alkol ve sigara kullanmayın
Günde en fazla iki fincan olmak suretiyle Türk kahvesi için
Ara öğünlerde içinde şeker ve un bulunan atıştırmalıklara elinizi bile sürmeyin. Eğer vazgeçilmez ölçüde bir tatlı ihtiyacı içindeyseniz früktozu düşük meyvelerden makul miktarda yiyin ya da şeker eklenmemiş meyve ve kuruyemiş karışımlarını denemeyi tercih edin.
Yemekten hemen sonra meyve yemeyin. Meyveleri yemekten önce ya da ara öğünlerde tüketin.
Sabah kahvaltınızı güçlendirip protein yönünden zenginleştirin. Kahvaltınıza peynir, yoğurt, yumurta yükleyin. Kahvaltı masasından kahvaltı gevreklerini, meyve sularını, balı, reçeli, pekmezi yok edin.
Başta tarçın olmak üzere açlığı frenleyen, tatlı ihtiyacına dur diyebilen baharatlardan da istifade edin.
  


 

Editör: Sena ERDOĞAN