Ekonomik ve çevre dostu bir soba arayanlar pelet soba tercih ediyor Ekonomik ve çevre dostu bir soba arayanlar pelet soba tercih ediyor

Yüksek kalitesi, proteini ve çeşitli vitaminleri ile balık tüketilmesi gereken besinlerden biri. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde yendiği de önemli. Genellikle kış aylarında tercih edilen balık bu dönemde de tarihlere göre lezzetlerinde farklılık gösterebiliyor. Sonbahardan başlayıp kış aylarının en lezzetli balıkları hangileri sizler için araştırdık.

EKİM AYINDA TÜKETİLMESİ UYGUN OLAN BALIKLAR

Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biri. Bu ayda barbunya, çipura, kılıç, palamut, orfoz,  levrek, lüfer, tekir, sardalya, traça balıkları lezzetli olur.

Devamında kış aylarında lezzetli olan balıklar şöyle:

Kasım ayında, lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan çok lezzetli olur.

Aralık ayı uskumru, lüfer, palamut, torik lezzetlidir. Tekir bolca avlanır ve hamsinin de tam lezzetli olduğu zamandır.

Ocak ayının en lezzetli balıkları, uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir.

Şubat ayı ise kalkan mevsiminin başlangıcı. Bu ayda tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek lezzetli olur.

BALIK TAZE OLMALI

Balıklar avlandıktan kısa süre sonra tazeliğini kaybedecektir. Bu sebeple balık alırken mutlaka taze olmasına önem verilmeli.

TAZE BALIĞI ANLAMA YOLLARI

Taze balıkta göz bebekleri dışa doğru bombeli olurken, bayat balıkta göz bebekleri çökük olur. Öte yandan taze balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde iz oluşmaz ancak bayat balıkta tam tersi olur.

Editör: Yasemin Dülgeroglu