KÜLTÜR-SANAT

Efsaneleşen en iyi 25 seri film

En yüksek puanlara sahip seri haline getirilen filmleri sizler için sıraladık

Abone Ol

Tüm zamanların en iyi ve puanı yüksek olan  seri filmlerini sizler için sıraladık.

1.    Baba 1-2-3 (1972-1990)

Baba (özgün ad: The Godfather), İtalyan Amerikalı yazar Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından esinlenerek Francis Ford Coppola tarafından yönetilen üç suç filminden oluşan bir Amerikan film serisidir. Filmler, patriği Vito Corleone'nin Amerikan organize suçlarında önemli bir figür haline geldiği kurgusal İtalyan Amerikan mafyası Corleone ailesinin davalarını takip ediyor. Filmler Paramount Pictures tarafından dağıtıldı ve 1972, 1974 ve 1990'da yayınlandı. Seri, gişede başarı elde etti ve filmlerin dünya çapında 430 ila 512 milyon dolar arasında hasılat elde etti. Baba ve Baba II, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi iki filmi olarak görülüyor.[1] Seri, toplam 28 Akademi Ödülü adaylığından 9'unu kazanarak ağır ödüller aldı.

2. Matrix Serisi (1999-2003)

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

3.  Yenilmezler (2012-2019)


İzleyenler tarafından Yenilmezler filmi merak ediliyor. Filmi izlemeyi düşünenler, film ve konusunu arama motorlarında araştırılıyor. Filmin başrollerini; Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffal paylaşıyor. Yenilmezler filminde, S.H.I.E.L.D. ajanı Nick Fury, Thor'un üvey kardeşi olan Loki ve ordusunun oluşturduğu büyük tehdide karşı koymak için bir süper kahraman takımı oluşturur.

4- Örümcek Adam Serisi (2002)

Sıradan bir lise öğrencisi olan Peter Parker'ın hayatı bir gün bir örümcek tarafından ısırılmasıyla tamamen değişir. Çünkü bu örümcek sıradan bir örümcek değildir, genetik olarak özelikle geliştirilmiş, bilimsel amaçlarla kullanılan bir denektir. Öte yandan olan olmuştur ve Parker'da tuhaf değişiklikler baş göstermektedir.

5- Superman Serisi (1978 – 2006)

Krypton gezegeni yok olmak üzeredir. Gezegeni terkedecek kadar aracı olmayan sakinleri, küçük bir bebeği bir kapsülle uzaya yollarlar. Kapsül uzun bir seyahat sonrası dünyaya, küçük bir Kansas kasabasına düşer. Kapsülü ve içindeki bebeği yaşlı ve çocuksuz bir çift olan Kent'ler bulur. Clark adını verdikleri ve kendi öz çocukları gibi sevdikleri çocuğun büyüdükçe inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfederler.

6- Rocky Serisi (1976 – 2006)

Dövüş sahneleri ile efsane olan film Rocky seri filmler arasında bulunuyor. Müzikleri ve dövüş sahneleri ile unutulmazlar arasına giren filmin Oscar ödülü de bulunuyor. Filmin tüm serilerinde başrol de Sylvester Staallone bulunuyor.

7- Testere Serisi (2004 – 2010)

Korku filmi sevenler için harika bir film serisi Testere. Tüm serilerinde büyük gerilim yaşayacağınız filmde seri katil, birçok kişiyi kaçırarak farklı bir yere hapsediyor ve yaşamları için tek şan sunuyor. Yaşamak için yapmaları gereken içinde bulundukları düzeneklerden kurtulmak.

8- Yüzüklerin Efendisi Serisi(2001-2003)

Efsane seri filmler arasında yüzük kardeşliği filmi olan Yüzüklerin Efendisi bulunuyor. Kişiyi tamamen etkisi altına alan ve birçok türün peşinde olduğu lanetli bir yüzük hikayesi filmde anlatılıyor.

9- Harry Potter Serisi (2001-2011)

Kitabı da bulunan seri halinde çekilen efsane film Harry Potter, genç bir büyücünün hikayesini anlatıyor. Büyücülük okulunda yaşadıkları ve her bölümünde farklı maceraları ile tüm herkesin dikkatini çekmeyi başaran filmin tüm serileri sizi çok etkileyecek.

10- Geleceği Dönüş Serisi (1985-1990)

Fantastik komedi seviyorsanız seri halinde çekilen filmler arasında bulunan Geleceğe Dönüş tam size göre. Filmde çılgın bir profesörün bir zaman makinesi yapmasıyla geleceğe giden bir gencin yaşadıkları anlatılıyor.

11- Karayip Korsanları Serisi (2003-2017)

Son yılların en iyi seri filmleri arasında yer alan Karayip Korsanları, kurnaz ve sempatik korsan Jack Sparrow‘ un maceralarını anlatır. Korsanların yaşadığı dönemde birbirinden esrarengiz olayların yer aldığı filmde başrolde Johny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush yer almaktadır.

12- Hızlı ve Öfkeli Serisi (2001-2017)

Aksiyon ve macera severlerin en çok izlediği sinema filmlerinden bir tanesi olan Hızlı ve Öfkeli, gelmiş geçmiş en çok izlenen seri filmler listesinde yer alan yapımlardan oluşmaktadır. Yayınlanan her seride üstüne katarak ilerleyen seri filmlerde, heyecanın bir dakika bile dinmediğine şahit olacaksınız.  

13- Görevimiz Tehlike Serisi (1996)

İlk olarak 1996 yılında vizyona giren Görevimiz Tehlike filmi, öyle bir başarı elde etti ki yapımcılar bu filmin yeni serilerinin çekilmesinde karar kıldı. Son yılların en başarılı seri filmleri ve aksiyon filmleri arasında gösterilen Misson Imposible’yi henüz izlemediyseniz kesinlikle izleme listenize almanızı öneririz.

14- James Bond Serisi (1962 – 2015)

1960 yıllardan itibaren hız kesmeden devam eden ve sinemanın en başarılı seri filmleri arasında yer alan James Bond… Serinin ilk filminde Sean Connery rol alırken sonraki filmlerde ise sırasıyla, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig boy gösterdi.

15- Batman: Kara Şövalye Serisi (2005-2012)

Çizgi roman sevenlerin yakından tanıdığı Batman, tüm zamanların en iyi seri filmlerinden bir tanesidir. Birkaç farklı serisi çekilen filmde en büyük etkiyi Christian Bale’nin canlandırdığı 2005-2012 yılları arasında Batman serisi yaratmıştır. Tabi, burada kötü rolde yer alan yardımcı oyuncuların katkısı kesinlikle yadsınamaz. Her sahnesi aksiyon ve heyecan dolu Batman serisini kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

16- Ejderha Dövmeli Kız Serisi (2009)

Milenyum üçlemesi olarak bilinen Ejderha Dövmeli Kız, yaptığı bir hata yüzünden bütün kariyerini yerle bir eden gazetecinin ve asosyal, uyumsuz, dövmeli hacker kız Lisbeth Salander’in gerilim dolu hikayesini izleyiciye aktarmaktadır. Bu ikili serinin ilk filminde, filmin geçtiği dönemden 40 yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger’in izini sürer. Hikaye derinleştikçe ortaya bir seri katil çıkar. Üstelik katil aile içerisinden birisidir. Şimdi tek amaç Salander’i bulmak değil aynı zamanda seri katilin kıskacından kaçmaktır.

17- Sherlock Holmes Serisi (2009)

2009 yılında ilk filmi izle vizyona giren Sherlock Holmes, korku bilmeyen ortağı Watson ile maceradan macera atılır. Hiç kimsede olmayan zekaya ve dövüş tekniklerine sahip olan Holmes, bu özelliklerini adeta silah gibi kullanır. Ülkesinde yaşanan tehlikelere karşı mücadele veren Holmes, etrafında dönen ve insanların ölmesine neden olabilecek komployu aydınlatmaya çalışır.

18- X-MEN Serisi (2000)

Fantastik Bilim Kurgu türünde harika bir seri olan X-Men, dünya üzerinde birçok kişinin bilmediği olayın, tam olarak farkında olan Profesör Xavier ve öğrencilerinin başından geçen macera, aksiyon ve gerilim dolu hikayelerini anlatır. Prof. Xavier, kendilerinden bağımsız olarak mutasyona uğramış insanları yeteneklerini ortaya çıkarmak için bir okul kurar. Bu ekibin asıl amacı dünyaya tehlike saçma amacı güden yapay mutantları engellemektir.

19- Blade Serisi (1998)

Tüm zamanların en iyi filmleri arasında da yer alan Blade, gelmiş geçmiş en iyi vampir filmleri arasında zirvede halen daha yerini koruyor. Dünya üzerinde vampirler her geçen gün çoğalmaktadır ve birçok yerde insanlara saldırılar gerçekleşmektedir. Bir gün hamile kadına saldırırlar ve bunun sonucunda kadın ölür ancak çocuk yaşar. Yarı insan yarı vampir olan çocuk ilerde tüm vampirlere karşı savaş açacaktır.

20- Maymunlar Cehennemi Serisi (2011)

Yeniden çekilmeye başlanan Maymunlar Cehennemi serisinin ilk filmi 2011 yılında vizyona girerken, devam filmleri ise 2014 ve 2017 yıllarında beyazperdeye aktarıldı. Film, insan ırkı ile maymun ırkı arasında büyüyen savaşı anlatmaktadır. Seriyi oluşturan filmleri izlerken soluksuz bir maceraya hazır olun.

21- Hobbit Serisi (2012)

Yüzüklerin Efendisi filminin öncesini anlatan harika bir yapım. En az Yüzüklerin Efendisi kadar beğenilen Hobbit filmi, Bilbo Baggins’in uzun zaman önce ejderha Smaug tarafından ele geçirilen Cücelerin Krallığını geri almak için yapılan yolculuğu izleyiciye aktarmaktadır. Maceralarla dolu bir yolculuğa çıkan ekibimiz orta dünyanın haritasını çıkartan olayların bir nevi temelini atacaktır.

22- Indiana Jones Serisi (1981)

Tüm dünyada klasikler arasına girmeyi başaran Indiana Jones serisi, vizyona ilk kez 1981 yılında girdi. Efsaneler inanan bir adam olan Arkeolog DR. Indiana Jones, ilk seride 10 Emir’in sırrını çözmeye çalışır. Bunun için ilk olarak “Ark of The Conenant” ı bulması gerekir. Bu efsanenin peşinde sadece kendisi yoktur. Nazi Almanya’sının lideri Hitlerde bu Ark’ın peşindedir.

23- Açlık Oyunları Serisi (2012)

2012 yılında ilk kez vizyona giren Açlık Oyunları filmi, 16 yaşındaki Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) karakterinin hayatta kalma mücadelesini izleyiciye aktarmaktadır. Katniss, 16 yaşındadır. Annesi ve 12 yaşındaki kardeşi ile yaşamaktadır. Yaşadığı bölgede açlık oyunları düzenlenir. Bir gün bu yarışmaya katılmak zorunda kaldır. Yarışmada sadece sona kalan hayatta kalmaktadır. Katniss, büyük bir mucizeyi gerçekleştirmek zorundadır. 3 seriden oluşan bu yapımı soluksuz izleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

24- Ölümcül Deney Serisi (2002)

Bilim Kurgu ve Fantastik türde gelmiş geçmiş en film serilerinden bir tanesi olan Ölümcül Deney, Hive isimli bir genetik araştırma şirketinde oluşturulan virüs, birileri tarafından kaçırılır ve Hive binasının içerisine bırakır. Virüs The Red Quinn isimli yapay zekayı ele geçirir ve sonrasında merkezdeki herkese bulaştırmaya başlar. Bütün dönüşenler Red Quinn tarafından yönetilir. Quinn’i durdurmak için oluşturulan ekip virüsle mücadele etmeye çalışcaktır.

25- Ocean’s Serisi (2001)

Hapisten yeni çıkan bir soyguncu olan Danny Ocean, yine akıllanmamıştır ve tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmek için tekrardan bir ekip toplamaktadır. Hedefinde ise, rakiplerine fırsat tanımayan acımasız Terry Benedict vardır. Las Vegas’ta bir gece 3 kumarhane soymayı planlayan ekibimiz, bütün ince ayrıntıları düşünmüş ve planı kusursuz hale getirmiştir. Artık tek bir soru vardır! Plan kusursuz işleyecek midir? 3 seriden oluşan harika bir soygun filmi için bu yapımı izlemenizi kesinlikle öneriyoruz.

İzlenecekler listenize katıp bir tanesini dahi atlamamanızı önerdiğimiz filmler için şimdiden iyi seyirler dileriz.