Bütün gün, yemek, temizlik, çocuk, yalnızlık, psikolojik ve sosyal problemler ve daha fazla iş yükünü kaldıran ev kadınlarının işi dünyanın en zor işi olabilir. Öte yandan yaptıkları tüm işlere rağmen boş oturuyor gibi görünmek sanırım ev hanımlarını en çok üzen durum. Peki neden ev hanımlığı en zor meslek olabilir? İşte kanıtı…

1) Ev hanımları sürekli yalnız çalışır

Sürekli kendiyle baş başa çalışan ve tüm işi yapan ev hanımlarının hastalandığında iş yükünü alacak bir mesai arkadaşları bile yoktur.

2) Ev hanımları maaş almazlar ve sigortaları yoktur

Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı

Yedi gün yirmi dört saat çalışan ve iş kolu asla belli olmayan ev hanımları bunun karşılığında kendilerine ait emeklerinin karşılığı olan bir maaş almazlar.

3) Yıllık izinleri, bayram izinleri yoktur

Yıllık izin ve bayram izni bir kenara dursun herkesin izinli olduğu günlerde onları dinlendirmek için daha çok çalışırlar.

4) Küçümsenirler

Mecburiyetten veya tercihende olsa meslek sorulduğunda ev hanımı olduğunu söyleyen kadınlar çalışan kadınlar tarafından küçümsenir.

5) Nankör ev işleriyle uğraşırlar

Tüm gün yapılan temizlik tek bir çöple boşa gidebileceği gibi saatlerce uğraşılan yemeğin 10 dakika içinde bitmesi oldukça nankör bir durum.

Editör: Yasemin Dülgeroglu