TESLA

Dünyanın en iyi araba markaları arasında başı Tesla çekiyor. Statista Research Department hazırlanan bir rapora göre, dünyanın en değerli otomobil markaları arasında bulunduğu kanıtlanıyor. Yaklaşık 75,9 milyar dolar marka değerini içeren Tesla, yüksek bir performans gösteriyor. Kullanıcılar ise araç hakkında güçlü, yüksek performanslı ve keyifli sürüş deneyimli gibi ifadelerde bulunuyor. 2003 senesinde kurulan Tesla, 2008 senesinde ilk elektrikli spor Tesla Roadster’ı piyasaya sürüp adından sıklıkla söz ettirmiş. Dünyanı en ünlü plug-in elektrikli otomobili olarak bilen Tesla Model 3’ü üretmesinin ardından marka, otomobillerindeki ileri teknoloji ile daha yükselmeye başlamış. Günümüzde piyasaya sürdüğü araçları da büyük bir zevkle tercih edilen Tesla markası yine hem tasarımından hem de yüksek performanslı araçlarından sıklıkla söz ettiriyor. 

PORSCHE

Dünyanın en iyi arabası dendiğinde akla gelen Porsche, en çok kendine özgü tasarımı ile dikkat çekiyor. Sportif ve minimal araçlarının yanı sıra, yüksek araçlarıyla da yüksek ilgi topluyor. 1931 senesinde Stuttgart Almanya’da kurulan marka, kurulduğu günden bugünlere kadar popülerliğini korumaya devam ediyor. Rekabetin öncülerinden biri olan Porsche, dünyanın en lüks otomobil markaları arasında konumlanıyor. Markanın asıl ününü kazanması ise, efsanevi Porsche 911’in ardından gerçekleşiyor. Şık tasarımların dışında güçlü araç donanımlarıyla ön plana çıkan marka, günümüzün en şık ve iddialı markaları arasında sayılıyor. 

MERCEDES BENZ

Almanya’nın Stuttgart metropolünde kurulan Mercedes Benz arabası, araç endüstrisine ilk adımını 1926 senesinde atmış. Söz konusu tarihten bu yana marka, sektörde yenilikçi teknolojiyi içeren üretim standardı ile ön plana çıkıyor. Gerek tasarım gerekse de donanım açısından lüks olan araç modelleri, kadın ve erkeklerin bir numaralı tercihleri arasında sayılıyor. Üstün performanstaki araçları piyasaya süren Mercedes Benz, kullanıcılardan tam not alıyor çünkü marka çevre dostu otomobilleri piyasaya sunuyor. O nedenle marka, en iyi araba markaları listelerinde her zaman ilk sıralarda bulunuyor. 

BMW

BMW hiç kimsenin hayır diyemeyeceği veya hakkında kötü bir te bulunacağı araç değil! Bunun aksini kimse söyleyemiyor, aksine yediden yetmişe herkesin dilinde iyi olarak bahsediliyor. Dünyanın en iyi araba markaları arasında bulunan BMW, her modeli ile harikalar yaratmayı başarıyor. 1916 senesinde Almanya’nın Münih kentinde kurulan marka, araç sektöründe hem güvenli hem de özgün bir marka imajı ile dikkat çekiyor. Yenilikçi ve gelişmiş bir araç yelpazesine sahip olan marka, 2022 senesinden bu yana elektrikli araç üretme odağına geçmiş. Günümüz ihtiyaçlarına ve teknolojisine bağlı üretim yapan markanın yeni modellerinin performansından şüphe duyulmuyor. 

Microsoft Copilot artık WhatsApp’ta: Cebinizde her an soru sorabileceğiniz bir yapay zekâ var Microsoft Copilot artık WhatsApp’ta: Cebinizde her an soru sorabileceğiniz bir yapay zekâ var

FERRARİ

1947 senesinde İtalya’nın Maranello kentinde kurulan Ferrari, Dünyanın en iyi arabaları arasında yerini alıyor. Özellikle Formula 1’de yakaladığı başarı ile adından sıklıkla söz ettirmeye başlayan marka, yıllardır popülerliğinden asla ödün vermiyor. Her arasında görülen kalite, donanım, dayanıklılık ve yüksek performans sayesinde dünyanın en lüks araçları üreten markaları arasında yer alma konusunda hiç de haksız sayılmıyor. Aynı zamanda Ferrari birkaç sene içerisinde araçlarının en az %80’inin hibrit ve elektrikli modellerden olacağını da vurguluyor. 

TOYOTA

Dünyanın en iyi otomobil markaları içerisinde Toyota’nın da yer alması, hiç tesadüf sayılmıyor. Hem donanımı hem kalitesi hem de yüksek dayanıklılığı ile adından sıklıkla söz ettiren bu marka, 1937 senesinde Japonya’da kurulmuş. Dünya üzerinde en yaygın kullanılan araçları bünyesinde barındıran marka, sürücülerine üst düzey güvenli sürüş deneyimi yaşatıyor ayrıca markanın her detayı yüksek konfor içeriyor. Her zaman müşteri memnuniyeti sağlayan markalar arasında olmasını ise, kaliteli ve dayanıklı otomobil üretimi yapmaya borçlu!

AUDİ

1909 senesinde Almanya’da kurulan Audi eşsiz güzellik ve kalitedeki sunduğu arabalar ile dikkat çekiyor. Kaliteli ve dayanıklı modeller sunan marka, Dünyanın en iyi markaları arasında yer almayı başarıyor. Özellikle araçlarındaki motor kalitesi ile birlikte sürücülerini etkilemeyi başarıyor. Bunun yanı sıra Audi markası bazı fiziki özelliklerle de öne çıkıyor. Markanın araçlarındaki iç mekan tasarımları son derece etkileyici detaylar arasında yer alıyor ayrıca hibrit araçlar, dizel araçlar ve 2019 senesinden bu yana piyasada olan elektrikli araçları ile son derece geniş bir araç yelpazesine sahip. Audi teknolojik gelişmelere kulak veren en yenilikçi markalar arasında sayılıyor. Bu doğrultuda ise, en popüler araba markaları listesinde baş sıralara yerleşmeyi hak ediyor. 

VOLVO

Araçlarında kullandığı yüksek kalite ve dayanıklı materyaller ile adından sıklıkla söz ettiren Volvo, 1927 senesinde İsveç’in Göteborg kentinde kuruldu. Modellerinde dikkat çeken iç tasarım, ısıtma özelliğini içeren koltuklar, yüksek kalitedeki ses sistemi ve işlevsel kullanımdaki araçlar, kullanıcıya sıra dışı bir sürüş deneyimi sunuyor. Geniş araç yelpazesine sahip olan marka hem kaliteli hem de lüks aracı bir arada sunuyor. Özel tasarımları içeren modelleri ise hem kadın hem de erkek kullanıcılara hitap ediyor. Bundan dolayı Volvo’da dünyanın en iyi araba markaları arasında konumunu alıyor. 

VOLKSWAGEN

Dünyanı en iyi araba markaları arasında Volkswagen araçların olması, şaşırtıcı olmasa gerek. Tüm dünyada büyük bir talep gören markanın araçları aşırı tutuluyor. 1937 senesinde Berlin’de kurulan marka, ilgili tarihten bu yana otomobil sektörünün öncüleri arasında sayılıyor. Üretiminde yenilikçi teknolojileri kullanan Volkswagen, donanımlı ve güçlü tasarımları ile ön plana çıkıyor. Markanın araçları genelde hem şıklığı hem de konforu ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Markanın bütün özellikleri içeren araçları sektörünün hiçbir zaman sarsılmaz yerinde bulunuyor. 

LEXUS

1989 senesinde Japonya’da Lexus, Japon araç üreticisi olan Toyota tarafından piyasaya sürülüyor. Hız, konfor, kalite… üç kelimenin çıkış noktası olan Lexus, ard arda aldığı ödülleri ile dünyanın en iyi araba markası olma durumunu kanıtlar nitelikte. Bunun yanı sıra, marka tam 12 kez üst üste ABD’nin en sağlam, dayanıklı ve kaliteli otomobil üreticisi markası seçilmiş. Toyota güvencesi taşıyan Lexus markanın temelinde yüksek kaliteli ve sağlam araçları üretme gayesi yer alıyor. Yüksek performanslı araçlarını hem şık hem de konforlu üreten marka adından sıklıkla söz ettiriyor. Bunun dışında marka hibrit araç ve çevre dostu elektrikli araçları ile beğeni topluyor. 

HONDA

1948 senesinde Japonya’da kurularak tüm dünyaya adını duyuran Honda, Dünyanın en iyi araba markaları arasında bulunuyor. Üretim standartlarında dayanıklılığı ve kaliteyi ön plana koyan marka, piyasada güvenli araç markası olarak anılıyor. Bunun yanı sıra, özel ve şık araç tasarımları ile çok sevilerek tercih ediliyor.

Editör: Saliha Kara