YAŞAM

Dolgun bukleler ve elektriklenmeyen saçlar için 7 saç hilesi

Göz dolduran bukleli saçlar için kıvırcık saç bakımı hakkında bilmeniz gereken püf noktalar!

Abone Ol

Saç bakımınızda daha dolgun ve kabarmayan bukleler elde etmek istiyorsanız bazı ipuçlarını bileniz gerek.

1-Saçlarınızı tararken; banyodan çıktıktan sonra taramamaya özen gösterin. Saçları banyoda saç kremi sürdükten sonra tarayın ve durulayın.

2-Yıkama rutini; saçları her gün yıkamak kurumasına yol açar, kıvırcık saçlar yapısı gereği zaten kuru olduğundan her gün yıkamamaya özen gösterin.

3-Şampuan kullanımı; bir çeşit tuz olan sülfat saçların yapısını bozar ve saçları daha çok kurutur. Bu nedenle yalnızca kıvırcık saçlar değil tüm kuru saçlar içeriğinde sülfat olmayan şampuanları tercih etmeli.

4-Saçları sıkı sıkı bağlamak; yatmadan önce saçları bağlamak yerine saten bir bone ile saçları koruyup öyle yatmak ertesi gün elektriklenmemiş güzel buklelerle uyanmayı sağlar.

5-Saçları kurulamak; saçları havlu ile kurutmak yerine eski bir tişört kullanın. Böylece saçların elektriklenmesinin önüne geçmiş olursunuz.

6-Kurutma makinesi; kıvırcık saçlar kuru oldukları için ısıyı çok sevmezler. Bu nedenle kurutma makinesini orta derece ısı ile kullanın. Ve kuruturken vigo kullanmaya özen gösterin.

7-Saç kesimi; kıvırcık saçlarda düz kesim üçgen denilen uçların kabarık diplerin sönük olduğu bir görüntüye neden olur. Bu çirkin görüntüye maruz kalmamak için uzun katlı kesimlere yönelin.