Aslında birçok meyveyi tüketirken asıl vitamin ve faydanın kabuğunda olduğu gerçeğini hep atlıyoruz. Genelde elmanın, portakalın ve mandalinanın kabuklarının faydaları daha çok belirtilse de en faydalı kabuklardan biri de muz kabuğu. Duyduğunuzda sizi şaşırtacak bir çok faydaya sahip olan bu kabukların işlevine hep birlikte göz atalım;

Vitamini kabuğunda deyimini kelimenin tam anlamıyla karşılayan muz kabuğunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İşte şifa deposu niteliğindeki kabuğun bilmediğiniz yararları;

Muz kabuğunun faydaları, özellikle içeriğinde bulunan demir, potasyum, B, K, C vitamin katkılarıyla kendini gösterir.

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Göz, cilt, kan şekeri ve mide hastalıkları gibi çok sayıda durumun iyileştirilmesinde etkin rol alabilir.

Muz lifli bir besin olduğu için diyabet riskine karşı koruyucu özelliği vardır. Vücutta bulunan insülin direncini azaltmaya yardımcı olmasıyla bilinir. 

Muz kabuğunun faydaları insanların en çok merak ettiği konulardan biridir. Özellikle cilt sağlığında akne ve sivilce tedavisinde kullanılabilir.

Zengin vitamin içeriğine sahip olan muz kabuğunun faydaları şaşırtıcı derecededir. Ayrıca ev işlerinde yardımcı olarak da kullanabilirsiniz. 

Muz kabuğu, potasyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir. Bu da bitkileriniz için mükemmel bir besin kaynağı yaratır.

Peki nasıl tüketeceğiz?

Öncelikle güzelce yıkayıp temizleyin, Kalın yapıda olduğu için küçük parçalara bölün, blenderdan geçirip püre kıvamına getirin, bu süreçten sonra ister milkshake’nize ister yoğurdunuza ister sütünüze katıp tüketin.

Kaynak; www.medicalpark.com - www.nefisyemektarifleri.com

Editör: Merve Kiraz