Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların sanatla erken yaşta tanışmalarını sağlıyan  Müzikist Derneği çeşitli faaliyetlerle genç müzisyenleri ve müzik öğretmenleri ile öğrencilerini desteklemeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 18 farklı şehirde festival, konser, atölye ve seminerle 13 bini aşkın faydalanıcıya ulaşan Müzikist, yüze yakın genç bağımsız sanatçıya da destek oldu.

Müzikist Derneği’nin çalışmaları kapsamında; 103 konser, 9 İz Bırakmayan Festival, 64 mentorluk seansı, müzik kültürü ve teorisine yönelik 68 atölye ve seminer hayata geçirildi. Tüm bu çalışmalarla 18 farklı şehirde 13 bini aşkın faydalanıcıya ulaşıldı. 

Anadolu Sanatdolu Projesiyle Köy Okulları Ziyaret Ediliyor                                                                                                              Gaziantep’te müzikle iç içe bir ailede dünyaya gelen Onur Kahvecioğlu, ailesinin işi dolayısıyla çocukluğunu Türkiye’nin çeşitli illerinde geçirdi. Müzikle ilişkisini Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde devam ettirirken gönüllülük yaptığı bir proje sayesinde sanata erişimi kısıtlı olan bölgelerde çeşitli atölyelerle çocukların enstrümanlarla tanışmasına destek oldu. Aynı zamanda bağımsız müzisyenlerin yaşadığı zorlukların da yakından farkında olan Onur Kahvecioğlu, “Sanat & Doğa & İnsan” sloganıyla Müzikist isimli derneği kurdu. 

Müzikist; tek başına görünür olmaya çalışan sanatçılara bir sahne sunmak ve çeşitli atölyelerle sanatçılar ve müzik paydaşları arasında iletişimi artırmak için her sene MDA adıyla ve “Doğanın Sanatla Uyanışı” sloganıyla doğa dostu markaların sponsorluğunda, tamamen organik ürünlerden oluşan sahnesiyle doğa içinde festivaller gerçekleştiriyor. Buna ek olarak dernek müzik bölümü öğrencilerine yönelik oluşturdukları mentorluk programıyla üniversite sınavlarına hazırlıkta öğrencilerin güçlendirilmesini hedefliyor. Müzik öğretmenlerinin de çeşitli eğitimlerle desteklendiği Müzikist’te öğretmenlerin bilgi ve deneyim paylaşımıyla birbirlerine katkı sağlaması için de uygun iletişim kanalları oluşturuluyor.

Devekuşlarının kafalarını kuma gömme efsanesi: Gerçek ne Devekuşlarının kafalarını kuma gömme efsanesi: Gerçek ne

Köy okullarının sanata erişiminin kısıtlı olmasından yola çıkarak çocukları müzikle ve en az bir sanat dalı ile daha tanıştırmak üzere uygulanan Anadolu Sanatdolu projesi kapsamında ise Müzikist gönüllüleri köy okulu öğrencilerini ziyaret ediyor ve birçoğunun ilk kez bir enstrümanla karşılaşmasını sağlıyor. 

Tüm bu çalışmalarıyla Onur Kahvecioğlu, Müzikist ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve müzisyenlerin mesleki anlamda gelişmelerini sağlarken sanata erişimi kısıtlı olan çocukları da sanatla tanıştırmaya devam ediyor ve müzikle binlerce kişinin hayatında fark yaratmaya devam ediyor.

Editör: Sena ERDOĞAN