Yaz aylarında, gıdaların soğuk ve taze kalmasını sağlamak veya soğuk içecekler tüketebilmek için buzdolaplarımızı daha yoğun bir şekilde kullanırız. Ama bazen bu yoğun kullanım sonrası soğutmasından memnun olmayabiliyoruz. Evet, buzdolabında aşırı miktarda gıda saklamak, cihazın performansında düşüşe yol açabiliyor.

PERFORMANS DÜŞÜŞÜNÜ ÖNLEMENİN YOLLARI

Yaz aylarında buzdolabınızın istediğiniz kadar soğutmadığını fark ettiğinizde, ilk yapılan soğutma ayarını yükseltmektir. Fakat bu yöntem, sizi yüksek elektrik faturasıyla karşı karşıya koyar. Bunun yerine, elektrik faturasını artırmadan buzdolabınızın performansını artırmak için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

Ne pişirsem diye düşünenlere iki leziz öneri Ne pişirsem diye düşünenlere iki leziz öneri

BUZDOLABININ PERFORMANSI İÇİN NE YAPMALI?

Buzdolabını soğutmanın en pratik yolu tuz kullanmaktır. Tuz, dolap içindeki fazla nemi emerek daha etkili bir soğutma sağlar. Peki, bu yöntemi nasıl uygulayacaksınız? İşte cevabı…

Bir kasenin içine tuz koyun dolabınıza yerleştirin. Tuz dolap içindeki fazla nemi emer. Bu da soğutma işleminin daha verimli hale gelmesini sağlar. Tuz yönteminin etkili olması için belli aralıklarla tuzu yenileyin.

Basit gibi görünen bu yöntem buzdolabınızın yaz aylarında daha verimli çalışmasını sağlayacak. Ayrıca hem elektrik faturanızda artış olmayacak hem de gıdalarınız taze kalacak.

Editör: Yasemin Dülgeroglu