Bulaşık makinesi temizlerken pek çok kişi kimyasallar ve bulaşık makinesi temizleyicileri kullanırlar. Bu yöntemi kullanarak bulaşıklarınızı parlak hale getirebilirsiniz.

Bulaşık makinesinde yıkanan mutfak eşyalarımız zamanla çizilip canımızı sıkabiliyor. Bu sebeple hem bulaşık makinesi temizliği hem de bulaşıklar yıkanırken kullanılan maddeler önemli. Temizlik için birçok kimyasal ürünün reklamı yapılsa da bunlara ihtiyacınız yok. Bu temizlik sorunundan doğal yollarla da kurtulabiliriz. İşte makineye 1 kaşık atarak temizliği sağlayacak formül.

MAKİNENİN İÇ YÜZEYİNİ TEMİZLEYİN

Bulaşık makinesinin iç yüzeyi zamanla kirlenir. Bu da doğal olarak makinenin temizlik performansını olumsuz etkiler. Makinede biriken yağ, sabun artıkları ve sert su birikintileri, yıkanan bulaşıkların tam olarak temizlenmesini engeller. Makinenizin performansının iyi olması için iç kısmını aralıklarla temizlemenizde fayda var.

Rüyada arı görmek, Rüyada arı öldürmek, arının kovalaması anlamı Rüyada arı görmek, Rüyada arı öldürmek, arının kovalaması anlamı

SİRKE KULLANIN

Makinede çizilen matlaşan bardaklarınız için sirke yeterli olacak. 1 kaşık beyaz sirkeyi makineye ekleyin ve deterjan olmadan sıcak bir programda çalıştırın. Sirke, doğal bir asit içerdiği için makinenin içinde biriken yağ ve yiyecek artıklarını temizleyecek. 3-4 ayda bir bu temizliği yapmanızda fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu