Fiyatlardaki artış sebebiyle düğünlerde altın takı azaldı. Ancak bölgeden bölgeye bu durum farklılık gösterebiliyor. Genellikle Batı’da 14 ayar altınlar tercih edilirken, Doğu ve Güneydoğu’da için 22 ayardan vazgeçilmiyor.

Ölüm anı nasıl gerçekleşir? Kafir ve müminler ölürken nelerle karşılaşacak? Ölüm anı nasıl gerçekleşir? Kafir ve müminler ölürken nelerle karşılaşacak?

Düğün sezonu devam ediyor. Son yıllarda takılan altınlarda ise bazı değişiklikler olabiliyor. Bu değişikliler ise bölgeden bölgeye fark edebiliyor. Kuyumculuk sektörü azalan altın alımından şikâyet ederken vatandaş ise altın alamamaktan ve pahalılıktan şikâyet ediyor. Peki, bölgelere göre altın takma durumu ne şekilde ilerliyor?

Ülkemizin doğu ve güney taraflarında genellikle 22 ayar altınlar çok sayıda takılmaya devam ederken batı taraflarında genellikle 14 ayar altın veya pırlanta tercih ediliyor.

TRABZON BİLEZİĞİNİN BİLE TADI KAÇTI

Kuyumcu esnafı artık birçok insanın fazla altın istemediğini veya takmadığını ifade ederken. Çok klasik olan Trabzon örme bileziklerinin bile ayarının 14’e düştüğünü söylüyor.

Birçok bölgede damat tarafı geleneklere karşı ayıp olmaması için altın sayısını düşüremediği için mecburen altının ayarını düşürüyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu