Doğa bize eşsiz güzellikler sunuyor. Bunlardan biri de kokina, bu bitkinin şans ve mutluluk getirdiğine inanılıyor. Özellikle yılbaşı süslemelerinde kullanılan kokina, eski bir inanışa göre, ev sahibi olma konusunda şans getiriyor.

KOKİNA NEDİR?

Kokina bitkisi, güney Avrupa, İran ve Akdeniz bölgelerinde doğal olarak yetişen ve Türkiye'de özellikle İstanbul'un ormanlarında bulunan bir bitki. Bitkinin adı Yunanca'da kırmızı’dan gelir.

KOKİNANIN ÖZELLİKLERİ

Kokina bitkisi, iki farklı bitkinin birleşiminden oluşan bitkidir. Kırmızı renkteki çiçeklerine silcan deniyor. Kokina çiçeği, yeşil kokina yapraklarının arasına silcan adı verilen kırmızı meyvelerin iple bağlanarak birleştirilmesiyle oluşturuluyor. Genellikle yeni yıl süslemelerinde sıkça kullanılır.

KOKİNA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

Kokina çiçeği hakkında pek çok inanış var. Bunlardan biri, kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getirdiğine inanılması. Bir başka anlama göre, kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan kalırsa, yeni bir ev almanız olasılığınız yüksek olacaktır.

Kokina çiçeği, hem vazoda süs bitkisi olarak hem de saksıda canlı bitki olarak evlerinizi süsleyebiliyor. Saksıda uzun süre canlı kalabilmesi için kokinanın ılıman bir atmosferde bakılması gerekir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu