Günde 2 defa tüketildiğinde ağrılara son veriyor Günde 2 defa tüketildiğinde ağrılara son veriyor

Bitki çayları kış hastalıklarıyla savaşırken, mikropları öldürüyor ve vitamin deposu olarak içenlere enerji kazandırıyor. Peki bu çaylar hangisi? Hangi çay neye iyi gelir? İşte detaylar…

Kış ayları yaklaştı hem mevsim geçişlerinde hem de kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklara karşı koruma sağlamak için bitki çayları vazgeçilmez oluyor. İşte kışın 3 yudum bile içseniz sizi koruyabilecek o çaylar.

1. KUŞBURNU ÇAYI

Kuşburnu C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitki olarak bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara savaş açar.

2. ZENCEFİL ÇAYI

Antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerine sahip olan zencefil çayı, boğaz ağrısını hafifletir ve mide bulantısını geçirmeye yarar. Öte yandan soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmeye yarar.

3. ADAÇAYI

Adaçayı, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelmesinin yanı sıra stres giderici ve sakinleştirici özelliklere de sahip.

4. IHLAMUR ÇAYI

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamur çayı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı belirtilerini hafifletme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda da yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

5. EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya bitkisi, bağışıklığı güçlendiren bitkilerden biri olarak, soğuk algınlığı ve grip belirtilerini ortadan kaldırarak hastalıklara savaş açar.

Ancak özellikle hamileler başta olmak üzere, bitki çayı içerken dikkatli olmakta fayda var. Her bitki her insanda aynı etkiyi yaratmayabilir. Fayda görmek isterken zarar görmeyin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu