YAŞAM

Beyaz çoraplarınızın gerçekten beyaz olması için bu yöntemi uygulayın

Göz kamaştıran beyaz çoraplarımızı bir sonra ki seferde aynı beyazlıkta giymek için birkaç basit yöntem uygulamak yeterli.

Abone Ol

Beyaz çoraplar bir süre sonra beyazlığını kaybedip gri çoraplar haline geliyorlar. Peki bu çorapları yeniden nasıl beyazlatabiliriz. İşte cevabı…

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirkeyi hemen her temizlik formülünde duyuyor olabilirsiniz. İşte etkili olduğu bir yer daha.  Beyaz sirkeyle çoraplarınızı temizlemek için:

Büyük bir kapta birkaç bardak su kaynatın. Kirli çoraplarınızı içine atın. Bir bardak beyaz sirke ekleyin. Çorapları gece boyunca bekletin. Sabah makinede yıkayın.

KABARTMA TOZU

Lekesinin çıkmayacağına inandığınız beyaz çoraplarınız varsa çöpe atmadan önce bu yolu deneyin:

Kovanızı ılık suyla doldurun. Bir miktar kabartma tozu serpin. Çorapları ekleyin ve birkaç saat ıslatın. Çorapları sıkın ve yıkamaya atın.

KAYNAR SU

Çoraplarınızı beyazlatmanın basit ve diğer bir yolu klasik kaynar su yöntemi:

Büyük bir tencereye yarım limon suyu, bulaşık deterjanı ve su ekleyin. Çoraplarınızı içine atın. Suyu kaynamaya getirin. Çoraplarınızı 20 dakika kaynatın. İster bu suda ister makinede yıkayın.

ÇAMAŞIR SUYU

Pek çok kişi çoraplarını beyazlatmak için çamaşır suyu kullanır. Çamaşırlara sadece çamaşır suyu eklemeniz faydalı olacaktır:

Kovanızı ılık suyla doldurun. Suya 4 yemek kaşığı çamaşır suyu ekleyin. Çorapları içine atıp 10-15 dakika daha uzun süre ıslatın. Suda beklettikten sonra makinede yıkayın.

BULAŞIK DETARJANI

Evet, yanlış duymadınız bulaşık deterjanı çoraplarınız için doru tercih:

Kovayı ılık suyla doldurun. Çoraplarınızı ekleyin. Bulaşık makinesi tabletlerini kovanın içine atın. Birkaç saat ve ya gece boyunca ıslatın. Çorapları kovadan çıkarın ve makinede yıkayın.