Besin değeri yüksek olan kuruyemişlerden leblebi, vücutta ihtiyaç olan mineral ve vitaminlerin eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur. Özellikle sporcuların egzersizlerden önce tükettiği bu atıştırmalık, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, protein, lif, A vitamini ve C vitamini içeriyor.

Uzmanından doğal güneş koruyucu krem tarifi Uzmanından doğal güneş koruyucu krem tarifi

BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI

Beyaz leblebi midedeki yanma ve ekşiyeme iyi gelir. Midede yaşanabilecek reflü, gastrit ve ülser gibi hastalıkların yaşanmasına karşı korur. İçerdiği lif maddesi sayesinde uzun süre tokluk hissi veren beyaz leblebi diyet listelerinin de başında yer alıyor.

Uzmanlar beyaz leblebinin içerdiği lifler sayesinde kilo vermede yardımcı olurken, kolesterol ve felç gibi hastalıklara karşı da koruduğunu belirtiyor.

Vücudun kısa sürede temizlenmesini ve arınmasını sağlar. Bu işlemi ise içerdiği antioksidan sayesinde yapar. Ayrıca cilde de çok faydası olan beyaz leblebi kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olur.

Et tüketmeyenler vücudun protein ihtiyacını beyaz leblebi sayesinde karşılayabilirler. Kemik ve diş sağlığı için gerekli olan kalsiyumu yine beyaz leblebinin içerdiği mineraller sayesinde alınabilir.

Beyaz leblebinin anne sütünü artıran özelliği de bilinen faydaları arasında. İçerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını da korur.

Editör: Yasemin Dülgeroglu