İşte yağların ve fazla kiloların en büyük düşmanı, metabolizma hızını fişekleyen o mucize besin ve sağlık açısından faydaları!

Elma sirkesi ve tarçın, hem modern tıpta hem de geleneksel tıpta sıkça kullanılan doğal bileşenlerden biri. Bu ikili özellikle kilo vermek isteyenler için çok faydalı. Bu iki besin birlikte kullanıldığında metabolizmayı hızlandırma, kan şekerini dengeleme ve iştahı kontrol etmede oldukça faydalı.

Elma sirkesinin saymakla bitmeyen faydaları. İşte detaylar…

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Elma sirkesi, içeriğindeki asetik asit sayesinde metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakmayı sağlar. Tarçın ise vücut sıcaklığını hafifçe artırır ve metabolizma hızını yükseltir. İki bileşen sayesinde kilo verme hızı artar.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Tarçının insülin hassasiyetini artırarak kan şekerinin dengelenmesi üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Kan şekerinin dengelenmesi daha az açlık hissi ve daha az atıştırma isteği yaratır. Elma sirkesi de aynı şekilde yemeklerden sonra kan şekerinin ani yükselmesini önleyerek uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

İŞTAHI AZALTIR VE TOKLUK HİSSİ VERİR

Elma sirkesi, tokluk hissinin uzun sürmesini sağlar. Yemeklerden sonra alınan sirke tokluk hissinin süresini uzatır. Tarçın ise tatlı ihtiyacını karşılayarak tatlı yeme isteğini ortadan kaldırır ve sizi fazla kaloriden korur.

YAĞ YAKIMINI DESTEKLER

Elma sirkesi, vücutta yağ birikmesini azaltır ve yağların yakılmasını sağlar.

ELMA SİRKESİ VE TARÇIN KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı:

Bir su bardağı ılık suya elma sirkesini ekleyin. Tarçını ilave edin ve iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak bal veya limon suyu ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Karışımı sabah aç karnına veya yemeklerden önce içebilirsiniz.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

Ancak fazla tüketimi veya ajerjik bir reaksiyon göstermesi durumunda mutlaka doktora başvurun.

Editör: Yasemin Dülgeroglu