EKONOMİ

Bakan Yumaklı'dan iddialara yanıt; “Sizin mülkiyetinizle ilgili hiçbir tasarrufumuz yok. O mal sizin”

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İşlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasına yönelik iddialara yanıt verdi

Abone Ol

Tarımsal üretimin etkinliğini artıracak ve işlenmeyen arazileri ülke ekonomisine kazandıracak düzenlemelerin açıklanmasının ardından ortaya atılan tarım arazileri alınacak ve geri verilmeyecek, tarım arazilerinin kirası arazi sahibine verilmeyecek, araziler bazı şirketlere peşkeş çekilecek gibi birçok iddia ortaya atıldı. Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tüm bu iddialaraya açıklık getirerek “Altını kalınca çizerek bir kez daha söylüyorum sizin mülkiyetinizle ilgili hiçbir  tasarrufumuz yok. O mal sizin” dedi.

Ülkemizde ekilmeyen arazilerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Yumaklı şu açıklamalarda bulundu;

“Çeşitli sebeplerle ekilmeyen birçok arazi var. Bunlar ekonomik kayıptır. Devlet olarak da bunların ekonomiye kazandırılması gerekir.  Biz mülkiyetle ilgili kısma hiçbir şekilde girmeden boş kalan ve işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye nasıl katılacağı ile ilgili bir çalışma yaptık.

 Siz bir üreticisiniz. Üretimden vazgeçtiniz. Arazinizde daha önce yaşadığınız çiftlik yaptığınız yerde boş duruyor. Kiraya da vermiyorsunuz. Bununla ilgili şunu söylüyoruz. Bunun mülkiyetiyle ilgilenmiyoruz. Mülkiyeti sizin. Ancak 2 yıl üst üste ekmezseniz biz devlet olarak oradaki sistematiği takip ederek bulunulan yerde bunun taliplisi var mı ki bunlar birlikler,kooparatifler veya oradaki başka çiftçi olabilir bunun kiralamasını sağlayacağız diyoruz. Buradan elde edilen geliri de  eğer sadece sizseniz buranın sahibi sizin hesabınıza,  eğer diğer ortak veya varisler varsa onların hesabına yatırılacak. İnsanların kafasını bir şekilde bulandırmak adına kendi oluşturdukları senaryonun içerisine bunu da yalan yanlış katarak hiç olmadığı şekilde göstererek anlatmaya çalışıyorlar. Altını kalınca çizerek bir kez daha söylüyorum sizin mülkiyetinizle ilgili hiçbir  tasarrufumuz yok. O mal sizin”