Zencefilin kış hastalıklarına karşı oldukça faydalı olduğu biliniyor. Ancak bununla kalmıyor, kronik hastalıklara da şifa oluyor.

Kış aylarında özellikle soğuk algınlığı için toz halinde kullanılan zencefil, yine kış aylarında nüks eden astım, bronşit, nefes darlığı gibi kronik rahatsızlıklar için de kullanılması öneriliyor.

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

Zencefilin tozu ayrı, kökü ayrı, taze olanı ayrı kullanılıyor. Mide ve bağırsak rahatsızlığı olanlara taze zencefil önerilirken soğuk algınlığı gibi şikayetlerde zencefil tozu veya kökü öneriliyor.

zencefille zayıflama_1280x828

Astım, solunum yoluyla ilgili bir hastalık olup nefes darlığı, öksürük ve göğüs sıkışması gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor. Doğal tedavi yönteminde ise zencefil ön plana çıkıyor.

Zencefil, astım ve bronşit gibi hastalıkların semptomlarını hafifletebiliyor, boğazda rahatlama sağlayıp öksürük, balgam gibi sorunları da kısa sürede ortadan kaldırabiliyor.

Astım, bronşit ya da nefes darlığında zencefili taze ya da toz baharat halinde tüketebilir, bal ile karıştırarak doğrudan yutabilir ya da çayını demleyip içebilirsiniz.

Editör: Sena ERDOĞAN