YAŞAM

Asla kavanoz zehirlemesi yapmıyor: Kaynatırken içine eklemeniz yeter

Kış hazırlıklarının devam ettiği bu mevsimde kullanılan kavanozlar oldukça önemli. Evdeki kavanozları tekrar kullanmak istiyorsanız kaynatırken dikkat etmeniz önemli.

Abone Ol

Geçen kıştan evinizde kalan kavanozlrı yeniden kullanmak için kaynatırken  içerisine mutlaka bir kaşık ekleyin. İlk halinden daha yeni oluyor asla zehirleme yapmıyor. İşte kavanoz kullanımda önemli detaylar…

Kışlık hazırlığı yaparken en önemli ürünlerden biri de kavanozlar. Kavanozları dezenfekte etmek için öncelikle iyice kaynatmak gerekiyor. Kaynayan suyun içerisine bir kaşık ekledikten sonra kavanozları içine atınca eskisinden çok daha yeni oluyor.

KIŞLIK KAVANOZLARA MUTLAKA EKLEYİN

Kış ayları için yaz dönemi hummalı bir çalışma yapılıyor. Kavanoz ürünleri ise bu hazırlıkların başında geliyor. Domates, biber fasulye, bamya farketmeksizin her ürünü yaparken kavanozlar büyük önem taşımaktadır. Kış aylarında tazecik tüketilmek üzere bin bir emekli hazırlanan yiyecekler kavanozlarda muhafaza ediliyor. Ancak kullanılacak olan cam kavanozları kullanmadan önce mutlaka dezenfekte etmek gerekiyor. Bu işlemi yapmak için de çoğunlukla kaynar su kullanılıyor. Kavanozları kaynayan suyun içerisine attığınızda daha hijyenik olması için içerisine eklemeniz gereken önemli bir madde var. Bu sayede kavanozlarınız hem daha yeni hem de daha hijyenik bir hale gelecek.

KAYA TUZUNUN TEMİZLEME ETKİSİ

Kavanozları kaynattığınız suya bir tutam kaya tuzu ekleyin. Bu sayede kullanılmış kavanozlar ilk günkü gibi tertemiz olur. Kaya tuzunun bakteriyel özelliği sayesinde sağlıklı kavanoz ürünleri yapmak mümkün.