Yeni nesil teknolojilerle tasarlanan akıllı saat modelleri çok sayıda faydalı özelliği ile öne çıkar. Standart bir saatten farklı olarak akıllı saatler, hem gün içinde sevdiklerinizle iletişim haline kalmanıza hem de fiziksel durumunuz hakkında bilgi edinebilmenize yardımcı olur. Akıllı saatlerin nasıl kullanılacağı ise merak edilen bir başka konudur. Bu kapsamda her geçen gün geliştirilen modeller ve eklenen özellikler akıllı saatlerin karmaşık bir yapıya sahip olduğunu düşündürebilir. Fakat akıllı saatler temel komutlarla çalışır ve kullanımı oldukça basittir. 

Akıllı saat nedir ne işe yarar?

Akıllı saat ne işe yarar konusu sıklıkla merak edilir. Akıllı saat, adından da anlaşılabileceği üzere, internete bağlanabilen, etrafını algılayabilen, işlem ve takip yapabilen, akıllı olan bir saate verilen isimdir. Sadece telefon görüşmesi yapmayı mümkün kılan cep telefonları teknolojinin gelişmesiyle internete bağlandı, fotoğraflar çekti, etrafını algıladı, etrafındakilere tepki verdi ve ‘akıllı’ hale geldi. Akıllı saatler de aynı şekilde, standart saatlere birçok modern özelliğin eklenmesi ile oluşur. Akıllı saatlerin birçok kullanım amacı bulunur. Bu giyilebilir teknoloji ürünlerinin modern ve özelleştirilebilir yapısı neredeyse her alanda kullanılabilmesini mümkün kılar.

1. Apple Watch 9 : iOS işletim sistemine sahip, zengin özelliklere sahip bir akıllı bileklik.

Apple Watch 9 1003X960

Boyutlar

41 mm

Yükseklik: 41 mm

Genişlik: 35 mm

Derinlik: 10,7 mm

Ağırlık (Alüminyum, GPS): 31,9 g

Ağırlık (Alüminyum, GPS + Cellular): 32,1 g

Ağırlık (Paslanmaz Çelik): 42,3 g

45 mm

Yükseklik: 45 mm

Genişlik: 38 mm

Derinlik: 10,7 mm

Ağırlık (Alüminyum, GPS): 38,7 g

Ağırlık (Alüminyum, GPS + Cellular): 39,0 g

Ağırlık (Paslanmaz Çelik): 51,5 g

Tasarım

45 mm veya 41 mm kasa

Alüminyum veya paslanmaz çelik

Hoparlör

Mikrofon

Kontrol:

Dokunsal geri bildirim özelliğine sahip Digital Crown

Yan düğme

Çift dokunuş hareketi

Ekran:

LTPO OLED Hep Açık Retina ekran

Kenarlara kadar uzanan ekran

Ion-X ön cam (Alüminyum kasalar)

Safir kristal ön yüzey (Paslanmaz çelik kasalar)

2000 nite kadar maksimum parlaklık

1 nit minimum parlaklık

Çip:

64 bit çift çekirdekli işlemciye sahip S9 SiP

4 çekirdekli Apple Neural Engine

64 GB kapasite

Sensörler:

Kanda oksijen sensörü ve uygulaması1

Elektriksel kalp sensörü ve EKG uygulaması2

Üçüncü nesil optik kalp sensörü

Yüksek ve düşük kalp atış hızı bildirimleri2

Düzensiz ritim bildirimleri3

Uyku evreleri

Sıcaklık algılama4

Ara Noktalar ve Geriye Dönüş özellikleriyle Pusula

Hep açık altimetre

Yüksek g ivmeölçeri

Ortam ışığı sensörü

Güvenlik:

Acil SOS5

Uluslararası Acil Arama6

Pürüzsüz bir cilde kavuşma hayali kuranlara bir ürün önerimiz var; Anagen 400 Pürüzsüz bir cilde kavuşma hayali kuranlara bir ürün önerimiz var; Anagen 400

Trafik Kazası Algılama5

Düşme Algılama5

Su, Sıçrama ve Toz:

50 m suya dayanıklılık (yüzerken kullanıma uygun)7

Toza Dayanıklı Tasarım IP6X10

Bağlantı ve İletişim:

L1 GPS, GNSS, Galileo ve BeiDou

LTE ve UMTS8

Wi-Fi 4 (802.11n)

Bluetooth 5.3

İkinci nesil Ultra Geniş Bant çipi11

GymKit

Güç ve Pil Ömrü:

Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil

Normal kullanımda 18 saate kadar9

Düşük Güç Modu’nda 36 saate kadar9

USB-C manyetik hızlı şarj kablosu

Çevresel Gereksinimler:

Çalışma Sıcaklığı: 0°C ila 35°C

Çalışma harici depolama sıcaklığı: -20°C ila 45°C

Bağıl Nem: %5 ila %90, yoğuşmasız

Çalışma Yüksekliği: 0 m - 3000 m

Kutunun İçindekiler

Apple Watch Series 9

Kayış/Loop

Apple Watch Manyetik Hızlı Şarj Aygıtı - USB-C Kablosu (1 m)

2. Samsung Galaxy Fit 3: Hafif tasarımı ve uzun pil ömrü ile dikkat çeken bir akıllı bileklik.

Samsung Galaxy Fit 3 960X960

Pil, Ekran, Egzersiz Takibi, Tek şarjla 13 gün

1,6 inç geniş AMOLED ekran

Uyku takibi ve 100’ün üzerinde egzersiz

Anlık bildirimler ve medya kontrolleri

Tek bir şarjla 13 güne kadar dayanabilir. Bileğinizde ağırlık yapmaz ve 100’den fazla antrenmanın yanı sıra uyku gibi günlük aktivitelerinizi takip eder. Doğrudan bileğinizden müzik oynatmanıza, çağrıları kontrol etmenize ve mesaj göndermenize olanak tanır. Galaxy Fit3’ten güç alın, bağlantıda kalın ve hedeflerinize zahmetsizce odaklanın.

3. Xiaomi Mi Band 6: Uygun fiyatlı olmasına rağmen kaliteli özelliklere sahip olan popüler bir akıllı bileklik modeli.

Xiaomi Mi Band 6 960X960

Teknoloji tutkunları, Xiaomi Mi Band 6 akıllı bilekliğin onu satın almak için tüketicilere sayısız geçerli sebep sunabildiğini çok iyi biliyor. Akıllı bileklik dendiğinde akla gelen ilk marka olan Xiaomi, tüm hünerlerini sergilediği Mi Band 6 modelinde de yenilikçi vizyonunu ve bakış açısını konuşturmayı ihmal etmiyor. Siyah rengi ile asaleti ve sadeliği temsil eden bu ürün, pek çok teknolojik özelliği sayesinde asla yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz bir aksesuara dönüşüyor. 1,56 inçlik tam ekran görünümü, size 60'tan fazla bileklik ekranı arasından seçim yapmanıza olanak sunuyor. Bu sayede cihazı istediğiniz gibi kişiselleştirebilir ve kendi zevklerinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu ekran, AMOLED nitelikte olduğu için görüntülediğiniz her şeyi net, canlı ve berrak olarak algılamanıza imkan tanıyor. Adeta bir akıllı telefon düzeyinde olan bu ekran, 326 ppi çözünürlüğü ile kullanıcısını kendisine hayran bırakıyor. Hava durumundan etkinlik takviminize, fitness değerlerinizden tüm sağlık verilerinize günlük rutininizde takip etmek istediğiniz tüm verileri saniyesinde size sunan Xiaomi Mi Band 6 özellikleriyle geniş kitleleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Kronometre ve Bluetooth, Sms Bildirimleri, Titreşim, Bluetooth Versiyonu  5,  Şarj Süresi  2 – Ağırlık 12, 8  , - AMOLED Ekran Türü, Telefon Ekran Boyutu 1.56, Pil Performansı 125

4. Fitbit Charge 4: GPS özelliği ve spor aktiviteleri takibi için gelişmiş sensörleri ile bilinen bir akıllı bileklik modeli.

Fitbit Charge 960X960

Ekran: Gorilla Glass 3
Çerçeve: Aluminium
Kasa: Aluminium
Kayış: TPU, Silicone, Textile, Leather
Suya Dayanıklılık: 50M
GPS: Evet
LTE (SIM): Hayır
 

Değiştirilebilir Aksesuar: Evet
SpO2: Evet
Titreşim: Evet
Bluetooth: 4.0
Yükseklik ölçer: Evet
Barometre: Hayır
Pusula: Hayır
 

İvme Ölçer: Evet
Jiroskop: Hayır
Mikrofon: Hayır
WiFi: Hayır
Dokunmatik ekran: Evet
Ekran: OLED
Ekran Ölçüsü: 1.0 inch
 

Ekran Çözünürlüğü (pixels): 100 x 160
Parlaklık (max nits w/ tint): 200 cd/m2
NFC: Evet
Boyut (mm): 22.7 x 35.8 x 11.8
Ağırlık: 50g
Pil: Lithium-polymer
Pil Ömrü: 7+ gün
Pil Ölçüsü: 80 mAh
 

24/7 Kalp Atış Hızı Takibi: Evet
Kalp Atış Verisi: Evet
Uyku Takibi: Hafif, Derin ve REM
Otomatik Uyku Takibi: Evet
Otomatik Egzersiz Algılama: Evet
Yüzme Egzersizi: Süre, Kalori
Kadın Sağlığı Takibi: Evet
Rehberli Nefes Seansları: Evet
 

3. Parti Uygulamalar: Hayır
Bildirimler: Evet
Hızlı Cevap: sadece Android
Müzik: Evet
Spotify: Evet
VO2max: Evet
Fitbit Pay: Evet
Yazılım Güncelleme: Evet
Hava Durumu: Evet
Alexa Uyumlu: Hayır
Goggle Asistan Uyumlu: Hayır

5. Huawei Band 6 Pro: Geniş ekranlı, yüksek batarya kapasitesine sahip ve sağlık takibi için çeşitli sensörlere sahip olan bir akıllı bileklik.

Huawei Band 6 Pro 960X960

Giyilebilir teknoloji ürünleri arasında en çok ön plana çıkan alternatifler arasında akıllı bileklikler yer alır. Özellikle Huawei’nin benzersiz kalite anlayışı ile dizayn ettiği akıllı bileklik modelleri, dayanıklı olmaları ve sunduğu tüm kolaylıklar itibari ile dikkat çeker. Huawei Band 6 modeli de markanın sunduğu geniş ürün yelpazesinde zarif ve şık tasarımı ile favoriler arasında yerini alan seçeneklerdendir.

Huawei Band 6 bileklik, ilk olarak ergonomik dizaynı ile benzersiz bir deneyim yaşatır. Kordon kısmının genişliği ayarlanabildiği için pratik bir şekilde bileğinize uygun hale getirebilir ve maksimum konforun tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte cihazın ekranı oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahiptir. Ekranda yer alan özel teknoloji, gelen bildirimleri ve sağlık verilerinizi net bir şekilde görmenizi sağlar.

Cihazda adım sayma özelliği yer alır. Huawei Band 6 akıllı bileklik modeli, kendinize yeni yürüyüş rotaları oluşturmanıza ve egzersizlerinize eğlence katmanıza olanak sağlar. Üstelik dokunmatik olduğu için son derece pratik bir kullanım sağlar. Ürünün ayrıca yakılan kaloriyi hesaplama, nabız ölçme ve uyku takibi gibi özellikleri de mevcuttur. Üstelik kendinize yeni aktivite hedefleri belirleyebilir ve günlerinizi daha hareketli geçirebilirsiniz.

Dolayısıyla sağlıklı ve daha fit bir yaşama geçiş yapmak için de ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu sağlar. Huawei markasının akıllı bilekliği modern ve yenilikçi bir tasarım anlayışı esas alınarak dizay edildiği için tarzınızı ön plana çıkarmanıza yardımcı olur. Böylelikle de girdiğiniz her ortamda gözleri üzerinize çevirebilirsiniz.

Teknik Özellikleri

Huawei 6 Band akıllı bileklik modelinde mevcut olan teknik özellikler, cihazın performansını artırır ve size de kusursuz bir deneyim yaşama olanağı sunar. Huawei Band 6 özellikleri aşağıdaki gibidir:

Huawei Band 6 akıllı bileklik modelinin ekranı 1.47’’ boyutundadır. Ürünün FullView AMOLED ekranı, son derece net görüntüler sunar. Dolayısıyla herhangi bir veriyi incelemek istediğinizde güneş ışığının altında dahi rahatlıkla görmeniz mümkündür.

Huawei Band 6 SmartBand, şarj ömrü son derece uzun olan alternatifler arasındadır. Tamamen şarj ettiğinizde bilekliğinizi yaklaşık olarak 2 hafta boyunca kesintisiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik manyetik alan sayesinde hızlı şarj özelliğinden de yararlanabilirsiniz.

Huawei Band 6 telefona bağlanma özelliğine sahiptir. Oldukça fonksiyonel bir deneyim sunar. Dolayısıyla herhangi bir telefon araması, mesaj geldiğinde hafifçe titreyerek sizi bilgilendirir.

Huawei Band 6 Türkiye, her an bileğinizde durduğu için kalp atış hızınızı rahatlıkla ölçer. 7/24 ölçüm yapan cihaz, kalp atışlarınız düşük veya yüksek seviyeye ulaştığında sizi ikaz eder ve önlem almanıza yardımcı olur.

Huawei Band 6 Sp02 seviyesini de kesintisiz bir şekilde takip eder. Eğer kan satürasyonu seviyeniz aşağıya düşerse, bileklik hafifçe titreyerek sizi bilgilendirir. Böylece de sağlık sorunlarınız hakkında bilgi edinme şansınız olabilir.

Editör: Merve Kiraz