Bilim insanları yaşam alanımızdaki virüslerden korunabilmek için sık sık ellerimizi yıkamamız gerektiğini hatırlatıyor. Fakat asıl büyük tehlike her an yanımızda duruyor. Bilim insanları virüs yaymaları sebebiyle cep telefonlarının temizliğine büyük önem verilmesi gerektiğini vurguluyor.

VİRÜS YUVASI AKILLI TELEFONLAR

Yapılan araştırmalar, bazı virüslerin ekranlarda dört güne kadar kalabildiğini gösteriyor. Ortalama bir kişinin cep telefonunu günde 76 kez eline aldığını düşünürsek bu da telefonu önemli bir mikrop yuvası haline getiriyor.

A101’e Karavan, Benzinli ATV, Volta Elektrikli Moped, Mikrodalga Fırın, Yazıcı, Çay Makinesi geliyor!! A101’e Karavan, Benzinli ATV, Volta Elektrikli Moped, Mikrodalga Fırın, Yazıcı, Çay Makinesi geliyor!!

CEP TELEFONLARI NASIL TEMİZLENİR

Öncelikle cihazı kapatın ve kasayı çıkarın. Ayrıca kulaklık ve sarj aletini de çıkarın. Ekranda çizik oluşmasını önlemek için mikrofiber bez kullanmanızda fayda var. Ilık sabunlu su veya dokunmatik ekranlar için özel üretilen çözeltiler kullanın. Eğer telefonunuz suya dayanıklıysa direk su altında yıkayabilirsiniz.

Temizledikten sonra telefonunuzu tuvalet gibi mikrop barındıran yerlere tekrar götürmemenizde fayda var.

CEP TELEFONU TEMİZLERKEN ASLA KULLANILMAMASI GEREKEN ÜRÜNLER

Bazı temizleyiciler hem telefonunuzun yüzeyine hem de cildinize zarar verebilir. Kullanılmaması gereken bazı ürünler:

Cam temizleyiciler

Aseton, benzin gibi yüksek oranda alkol içeren ürünler

Çamaşır suyu

Amonyak

TELEFON HOPARLÖRÜ NASIL TEMİZLENİR

Telefon hoparlörünüzü düzenli olarak temizlemeniz kaliteli iletişim kurmanız için önemli bir detay. Telefonlarımızın hoparlör ve ahize bölümleri kullanımı boyunca çeşitli sebeplerden dolayı tozlanarak tıkanabilir Bu da ses kalitesini düşürebilir. Basit birkaç yöntemle hoparlörünüzü rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Kürdan veya toplu iğne desteği alarak hoparlör temizliğinizi yapabilirsiniz. Bu işlemi hoparlör deliklerine içten dışa dikkatli ve hafif bir şekilde yapmalısınız. Ancak sert darbelerle yapacağınız bir temizlik telefonunuza ciddi hasar verebilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu