SAĞLIK

Anne karnında bebeklerin hareketleri ne zaman hissedilir? İlk ne zaman hareket etmeye başlarlar

Pek çok anne adayı bebeğinin ilk hareketlerini hissetmek için sabırsızlanıyor ve araştırıyor. Bu büyüleyici his için araştırma yapan anneler için, peki bebekler ilk ne zaman hareket ederler?

Abone Ol

Hamilelikte bebeklerin anne karnında hareket etmesi anneleri duygulandıran ve büyüleyici bir durum. Pek çok kadın hamileliğin ilk zamanlarından itibaren heyecanla bebeğinin ilk hareketlerini bekler. Bu hareketler ise hamileliğin 16. haftasından itibaren başlar. Anne adayları bebek hareketlerini o kadar sıkı takip eder ki bazen kendi gaz hareketlerini bebeğin hareketi bile zannedebilir. Peki, bebeğin hareketini anne ne zaman hisseder? Uzmanlara göre bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir? İşte tüm detaylar…

ANNE KARNINDAKİ BEBEK NE ZAMAN HAREKET EDER?

Bebekler anne karnında 16-25 haftaları arasında hızlanma olarak adlandırılan hareketlerini yaparlar.  İlk hamileliklerde 25. Haftaya kadar hareketler hissedilmeyebilir. Ancak ikinci ve sonraki hamileliklerde13. haftada hareketler hissedilmeye başlar.

BEBEK HAREKETLERİ NE SIKLIKLA HİSSEDİLMELİ?

Anne karnındaki bebeğin hareketleri hamileliğin başlarında küçük çırpınışlar gibi az hissedilir. Ancak bebek büyüdükçe vuruşlar daha güçlü olur. Bebekler genellikle saat 21.00 civarlarında daha hareketli olabilirler. Anne karnındaki bebekler uyku ve uyanıklık arasında da geçiş yaptıklarından gün içinde hareket ederler.

BEBEKLERİN ANNE KARNINDA ÇOK HAREKETLİ OLMASI NORMAL Mİ?

Eğer anne adayları 22. haftada hala hareket etmiyorsa doktora danışmalı. Bebeğin hareketlerinin hissedilmemesinin pek çok nedeni olabilir. Basit nedenler olabileceği gibi ciddi nedenlerde olabilir. Bu sebeple hareket hissetmeyenler uzmana başvurmalı. Bebeklerin normal sınırlarda hareket etmesi beklenir. Ancak bebeğin anne karnında çok fazla hareket etmesi herhangi bir kötü durum ifade etmez.